Foto: PantherMedia/Scanpix

Žurnālu izdevēja SIA "Izdevniecība Lilita" vakar Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā sāktā maksātnespējas lieta ierosināta 3870 latus liela parāda dēļ, pastāstīja prasītāja, SIA "A Salons", maksātnespējas administrators Raivis Stumbergs.

Viņš norādīja, ka Maksātnespējas likums uzliek pienākumu administratoram piedzīt visu debitoru saistības un "Izdevniecība Lilita" bijusi viena no tiem.

Izdevniecība nav reaģējusi uz brīdinājumiem, kā arī nav cēlusi iebildumus saistībā ar maksātnespējas lietas pieteikumu. Pēc administratora teiktā, grāmatvedības uzskaitē trūkst samaksas apliecinājumu par piegādātām precēm un sniegtiem pakalpojumiem.
Administrators pieļauj, ka samaksu apliecinoši dokumenti izdevniecībai ir, taču neizpratni rada tas, kādēļ uzņēmums tos nav atklājis.

Arī tagad, pēc lietas ierosināšanas, "Izdevniecība Lilita" nav sazinājusies ar Strumbergu.

"Izdevniecības Lilita" valdes priekšsēdētājs Aivars Rudzinskis maksātnespējas lietu nosauca par nepamatotu, ko izraisījusi kļūda "A Salona" grāmatvedībā, un no "Izdevniecības Lilita" puses visi dokumenti esot kārtībā.

Pēc "Firmas.lv" pieejamās informācijas, "Izdevniecība Lilita" dibināta 1999.gada 13.jūlijā un tās juridiskā adrese ir Rīgā, Mūkusalas ielā 41b.

Uzņēmuma īpašnieki ir Alla Petropavlovska, kurai pieder 24,88% uzņēmuma kapitāla, Aivars Rudzinskis, kuram pieder 20,38%, Inna Kaņevska un Alla Oboļevica, kurām katrai pieder 12,50% uzņēmuma, Vitalijs Suseklis un Ilze Ozola, kuriem pieder pa 12,38% uzņēmuma kapitāla, kā arī komandītsabiedrība "ZGI fonds", kam pieder 5%.

Izdevniecības valdes priekšsēdētājs ir Rudzinskis, bet valdē darbojas Petropavlovska, Suseklis un Ozola.

Pēc "Firmas.lv" datiem, ar "Izdevniecību Lilita" saistītie objekti jeb filiāles ir žurnāli "Patrons", "Cosmopolitan", "FHM", "Lilita", "Latvijas Būvniecība", "Geo", "Lilit", "Latvijas Architektūra" un "Copes Lietas".

2010.gadā uzņēmums apgrozījis ap 1,5 līdz 2 miljonus latu, taču tā peļņa vai zaudējumi "Firmas.lv" datubāzē nav norādīti. 2009.gadā izdevniecības apgrozījums bijis 1,73 miljoni latu, un gadu tā noslēgusi ar 200 000 latu zaudējumiem. 2008.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,25 miljoni latu, un gadu tas noslēdza ar 85 900 latu peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!