Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Gāzes apgādes kompānijas "Latvijas Gāze" (LG) padomes izveidotā triju cilvēku darba grupa ar pārstāvjiem no galvenajiem uzņēmuma akcionāriem iztaujājusi lielāko daļu LG valdes priekšsēdētāja amata kandidātu, pastāstīja kompānijas padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis.

"Esam iztaujājuši lielāko daļu - galvenos kandidātus. Viens otrs vēl ir atlicis, un pēc tam mums jau būs skaidrs skatījums, ko likt priekšā [LG] padomei uz balsošanu ar jau konkrētām rekomendācijām," teica Savickis.

Savukārt taujāts, vai jau izkristalizējušies favorīti, ko piedāvāt uzņēmuma padomei, viņš atbildēja apstiprinoši, taču skaidrības vēl neesot. "Ziniet kā - futbolā favorīti var būt gan pussargi, gan uzbrucēji, gan aizsargi... Atsevišķi favorīti jau ir," smejot piebilda LG padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Jau ziņots, ka LG padome par nākamo kompānijas valdes priekšsēdētāju plāno lemt 14.augustā. Savickis iepriekš atklāja, ka potenciālo kandidātu vidū ir gan vietējie, gan ārvalstu speciālisti. Starp tiem ir arī ekspremjers Aigars Kalvītis, kuru padomes izveidotā darba grupa jau iztaujājusi.

Tāpat vēstīts, LG pārstāvji maija beigās paziņoja par ilggadēja uzņēmuma vadītāja Adriana Dāvja aiziešanu no kompānijas vadības, dažus mēnešus pirms beidzas viņa darba līgums ar uzņēmumu.

LG nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "E.ON Ruhrgas International" (47,2%), Krievijas "Gazprom" (34%) un "Itera Latvija" (16%). Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" biržas otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!