Foto: LETA

Tā kā uzņēmuma "Putnu fabrikai Ķekava" ("Ķekava") maksātnespējas administrators Olafs Švanks joprojām turpina izvērst kaitniecisko darbību, uzņēmuma vadība aicina viņu labprātīgi atkāpties no amata, negaidot profesionālo asociāciju klaju nosodījumu, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.


"Jau pērn "Ķekavai" radās domstarpības ar administratoru tā savtīgu interešu realizēšanas dēļ. Toreiz tika panākts mierizlīgums, tomēr arī pēc tā administrators ir turpinājis destruktīvu darbu, kaitējis uzņēmumam un traucējis Tiesiskās aizsardzības plāna (TAP) īstenošanu. Šāda prakse ir klaji kaitnieciska, par administratora veiktajām darbībām "Ķekava" ir iesniegusi sūdzības gan Maksātnespējas administrācijā, gan Latvijas Sertificētu administratoru asociācijā," norādīja Vilcmeiers.

Uzņēmums uzskata, ka šodien Rīgas rajona tiesas spriedums uzsver administratora Švanka virzītās "Ķekavas" maksātnespējas prasības nepamatotību, līdz ar to administratoram pašam godprātīgi jāatkāpjas, negaidot nozares profesionālo asociāciju klaju nosodījumu. Tāpat uzņēmums uzskata, ka arī "Nordea Bank Finland plc." Latvijas filiālei tiesas spriedums varētu likt pārdomāt līdzšinējo nostāju un pievienoties pārējiem kreditoriem un citiem sadarbības partneriem, kas jau ir izteikuši atbalstu TAP grozījumiem un atbalsta uzņēmuma darba turpināšanu.

Ar Švanku "Nozare.lv" līdz darbadienas beigām sazināties neizdevās.

Kā ziņots, Rīgas rajona tiesa ceturtdien pieņēmusi lēmumu, ar kuru ir noraidīts uzņēmuma maksātnespējas pieteikums "Ķekavai", ko virzīja uzņēmuma maksātnespējas administrators Švanks, līdz ar to uzņēmums tiesīgs turpināt darbību un pildīt TAP paredzētos optimizācijas procesus.

Švanks "Ķekavas" maksātnespējas procesu virzīja kā šoreiz, tā arī pagājušā gada aprīlī. Tad "Ķekava" Švankam pārmeta, ka administrators saistīts ar uzņēmumu "KPF management", kurš izrādījis interesi pārņemt putnu fabriku. Turklāt "Ķekava" uzskatīja, ka arī atalgojums, 60 000 latu gadā, kādu pieprasa maksātnespējas procesa administrators, veicina uzņēmuma tuvināšanu maksātnespējai, jo tiek segts no parādnieka līdzekļiem. Uzņēmums lūdza Rīgas rajona tiesai administratoru atcelt, tomēr sarunu iznākumā panāca izlīgumu ar Švanku.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ķekavas" zaudējumi 2011.gadā palielinājušies par gandrīz 70% un bijuši 4,01 miljons latu salīdzinājumā ar 2,36 miljonu latu zaudējumiem 2010.gadā. "Ķekavas" apgrozījums 2011.gadā bijis 20,04 miljoni latu, kas ir 0,15% pieaugums salīdzinājumā ar 20 miljonu latu apgrozījumu 2010.gadā. Provizoriskais uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā ir 22,9 miljoni latu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!