Foto: LETA

AS "Putnu fabrika Ķekava" ("Ķekava") ik gadu plāno audzēt eksportu par vismaz 10%, teica "Ķekavas" valdes priekšsēdētājs Andrjus Prankevičs.

Pērn "Ķekavas" eksporta apjoms auga par 20%, bet šogad eksportu plānots audzēt par vismaz 10%. Patlaban eksports veido 10% no kopējā "Ķekavas" saražotās produkcijas apjoma, orientējoties uz Baltijas valstīm un Skandināviju.

"Eksports ir uzņēmuma rādītājs, kur mums vēl ir potenciāls augt, jo, neskatoties arī uz to, ka Eiropas tirgū ir vistas gaļas pārprodukcija, fabrikai "Ķekava" eksports turpina augt ik gadu," uzsvēra Prankevičs.

"Ķekavas" mārketinga vadītāja Maija Avota informēja, ka šogad ir izveidotas jaunas produktu līnijas, kas domātas Lietuvas un Skandināvijas tirgum.

"Esam radījuši jaunu zīmolu eksportam "Top Choice Poultry". Šis ir paredzēts HoReCa segmentam. Pirmās divas kravas svaigas gaļas dažu tonnu apmērā ir nosūtītas uz Zviedriju. Varu atklāt, ka nākotnē šim tirgum plānojam izstrādāt arī jau gatavo produkciju - kūpinātu vai kā citādāk pārstrādātu vistas gaļu," atzīmēja Avota.

Tāpat šogad ir izstrādāta jauna marinētās gaļas līnija "Ķekava Grill", kas piedāvā četrus jaunus marinētās gaļas produktus, norādīja Avota, piebilstot, ka saskaņā ar tirgus pētījumu aģentūras "Nielsen" datiem "Ķekavas" daļa marinētās gaļas segmentā Latvijā ir vairāk nekā 35%.

Kā ziņots, "Ķekava" ražošanas modernizācijā un portfeļa paplašināšanā šogad investē 7,4 miljonus eiro, informēja Prankevičs. Par galveno mērķi šogad "Ķekava" noteikusi augstākās kvalitātes vistas gaļas ražošanu gan vietējam, gan eksporta tirgum.

Prankevičs norādīja, ka šī gada pirmajā ceturksnī pilnībā rekonstruēta svaigās gaļas līnija un kautuve. Šogad un nākamgad kopumā plānots ieguldīt vēl sešus miljonus eiro, lai veiktu vērienīgu pārbūvi broileru kūtīs un rekonstruētu ražotni. Šogad uzņēmums arī strādā pie jaunām produktu līnijām gan vietējam, gan eksporta tirgum, kurā uzņēmums iegūst arvien spēcīgākas pozīcijas.

Patlaban uzņēmuma produktu portfelī ir vairāk nekā 240 izstrādājumu.

Jau vēstīts, ka "Ķekava" 2014.gadā mainīja finanšu gadu, kas tagad ilgst no iepriekšējā gada 30.jūnija līdz šā gada 30.jūnijam. 2014.gadā, salīdzinot ar 2013.gadu, apgrozījums ir pieaudzis par 9%, sasniedzot 41 miljonu eiro. Par 8% augusi arī peļņa, un 2014.finanšu gadā tā bija 3,28 miljoni eiro.

Desmit mēnešu periodā no 2015.gada jūlija līdz šī gada aprīlim uzņēmuma apgrozījums bijis 46,5 miljoni eiro. Pilni pagājušā gada finanšu dati vēl nav publiskoti.

"Ķekavas" akciju kontrolpakete pilnībā pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013.gada vasarā parakstījis vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.

Holdingkompānijā "Linas Agro Group" iekļauti 28 Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Dānijas uzņēmumi. Kopš 2010.gada kompānija iekļauta NASDAQ OMX Viļņas biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!