Foto: LETA

Uzņēmēja Gunāra Ķirsona jaunā projekta "Ķirsons Māja" finanšu partneris ir ēdināšanas kompānijas AS "Lido" padomes priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Šestakovs, nevis Latvijas miljonāru sarakstos daudzkārt minētais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, norāda Ķirsona pārstāvji.

Krūmiņš bija partneris sākuma stadijā, bet šogad viss tika refinansēts, tādējādi par Ķirsona jaunā projekta "Ķirsons Māja" finanšu partneri kļuva Šestakovs. Tas noticis tādēļ, ka projekta īstenošanas gaitā mainījās sākotnēji plānotā sadarbība šajā projektā. Taču Krūmiņš un Ķirsons, iespējams, nākotnē attīstīs kādu citu projektu.

"Krūmiņa kungs bija partneris projekta sākuma stadijā, kad ideja vēl tikai veidojās, taču projekta gaitā tika pieņemts lēmums par labu sadarbībai ar Šestakova kungu. Ķirsona kungam ar Krūmiņa kungu ir lieliskas attiecības, un, iespējams, nākotnē viņi realizēs kādu citu objektu," teica uzņēmēja Ķirsona pārstāve Ketija Fogele.

Uzņēmējs Krūmiņš apstiprināja, ka viņš vairs nav "Ķirsons Māja" finanšu partneris. No šī projekta viņš ir izstājies pēc paša vēlēšanās. Tas skaidrojams ar viņa investīciju projektiem, kas saistīti ar viesu namu izveidi Jūrmalā.

"Kad pagājušajā gadā atgriezos no Austrālijas, man uzreiz nebija neviena investīciju projekta, kur ieguldīt līdzekļus. Pēc kāda laika Ķirsons iepazīstināja ar savu ieceri par jaunu bistro veidošanu. Tā kā es Ķirsonam uzticos, tad izlēmu investēt miljonu eiro (700 000 latu), ko Ķirsons jau ir atdevis. Taču pēc kāda laika man radās ideja veidot Jūrmalā viesu namus, tajā laikā Ķirsons jau bija apsvēris iespēju, ka jaunais finanšu partneris būs Šestakovs. Es viņam teicu, ka gribu izstāties no viņa projekta, un izstājos," stāstīja Krūmiņš.

Viņš arī atklāj, ka līdz novembrim Ķirsons vēl ir viņam palicis parādā dažus simtus tūkstošu eiro.

Savukārt, runājot par kopīgiem plāniem ar Ķirsonu nākotnē, Krūmiņš atzīmē, ka viņa tuvākās nākotnes plānos ir darbs ar investīciju projektiem Jūrmalas viesu namu izveidē. "Kad sāks nākt atpakaļ līdzekļi no šiem projektiem, tad skatīšos tālāk, kur investēt. Iespējams, ka investēšu Ķirsona projektos, ko viņš plāno īstenot ārzemēs, paplašinot savu jauno bistro-veikalu tīklu."

Kā ziņots, Ķirsona jaunā ēstuve "Ķirsons Māja", kas būs vienlaikus veikals un bistro, darbu sāks nākamnedēļ, 23.jūlijā.

Jaunais zīmols ir izveidots, lai akcentētu jauno un atšķirīgo produkciju. Kopumā veikalā būs vairāk nekā 200 preču pozīciju, savukārt bistro - vairāk nekā 150 ēdienu pozīcijas.

Aptuvenās investīcijas šajā projektā iepriekš tika lēstas ap vienu miljonu eiro jeb 700 000 latu. Taču, ņemot vērā sadārdzinājumu 35-40% apmērā, ko veido nepieciešamo iekārtu izmaksas, jaunās ēstuves izmaksas varētu sasniegt pat vienu miljonu latu vai pat vairāk. Saskaņā ar jaunāko informāciju šī projekta izmaksas esot jau pārsniegušas 1,5 miljonus eiro (1 054 206 latus).

Jauno ēstuvi pārvaldīs pērn 17.septembrī dibināta Ķirsona vadīta kompānija SIA "MC Horeca Holding", kuras paspārnē darbojas "Ķirsons Māja". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. 50,05% SIA "MC Horeca Holding" pieder Ķirsonam, bet 49,95% - SIA "Capital Investments", liecina "Firmas.lv" informācija.

Ķirsonam pieder arī 100% kompānijas "Lido" kapitāldaļu, 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Zaļā zeme Lido" un 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Daugmales projekti".

Jau ziņots, ka 2011.gadā "Lido" izdevies atgriezties pie peļņas gūšanas, liecina "Firmas.lv" informācija. 2010.gadā "Lido" strādāja ar 9,615 miljonu latu zaudējumiem, bet 2011.gadā gūta 1,03 miljonu latu peļņa. "Lido" apgrozījums pieaudzis par 2,1% - no 17,64 miljoniem latu 2010.gadā līdz 18,01 miljonam latu 2011.gadā.

Patlaban "Lido" tīklu veido viens "pop-up" bistro un astoņi bistro Latvijā, kā arī viens "Lido" bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un divi veikali Rīgā un Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!