Foto: Publicitātes attēli

AS "Latvijas balzams'' ražotie dzērieni "Rīgas Melnais balzams element" un "Moka" kafijas liķieris saņēmuši zelta medaļas vienā no prestižākajiem dzērienu nozares konkursiem Āzijā - "China Wine&Spirits Awards 2015", informē uzņēmuma stratēģiskā mārketinga direktors Valters Kaže.

Zelta medaļas ieguvuši arī dzērieni "Rīgas Melnais balzams upeņu" un degvīns "Moskovskaya", savukārt dzirkstošais dzēriens "Cosmopolitan Diva" un tā garšas variācijas saņēmušas trīs sudraba medaļas.

Kā atzina Kaže, Āzijas reģions ir viens no uzņēmuma stratēģiskajiem eksporta virzieniem, kurā jau tiek strādāts, līdz ar to godalgas lielākajā industrijas konkursā palīdzēs "atvērt jaunas durvis".

"Āzijas tirgos tiek augstu vērtētas kvalitātes tradīcijas un produkta dabīgums, kā arī inovācijas, līdz ar to godalgas ļaus atvērt durvis uz šo perspektīvo tirgu," sacīja Kaže.

Izstādē bija pieteikti 5375 dzērienu zīmoli no 35 valstīm, kurus degustācijās vērtēja 100 nozares profesionāļi.

"Latvijas balzama" izstādē godalgotie dzērieni jau patlaban tiek eksportēti uz Baltijas valstīm, Kanādu, Spāniju, Itāliju, Portugāli, Izraēlu, Lielbritāniju.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" pagājušajā gadā strādāja ar 4,8% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 73,7 miljonus eiro salīdzinājumā ar 70,4 miljoniem 2013. gadā, liecina neauditētais finanšu pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga". Pārskata perioda neauditētā peļņa sasniedza 7,1 miljonu eiro, kas ir par 14% augstāka nekā 2013. gadā. "Latvijas balzams" 2014. gadā nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 53,5 miljonus eiro, tajā skaitā 39,2 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

"Latvijas balzams" kopš 2014. gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzamu", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā. "Amber Beverage Group" dibinātājs un 100% daļu īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "S.P.I. Regional Business Unit B.V.''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!