Foto: LETA

Latvijas pasta kompānija "Latvijas pasts" (LP), pildot universālā pakalpojuma saistības, pagājušajā gadā nodrošinājusi 35,7 miljonus vēstuļu korespondences sūtījumus, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, teikts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sagatavotajā 2012.gada pārskatā.

Tostarp iekšzemes sūtījumi bija 28,6 tūkstoši, kas ir par 0,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet pārrobežu sūtījumu skaits saruka par 11% - līdz 7097.

LP 2012.gadā arī nosūtīja 177 tūkstošus paku, kas ir par 11,6% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī piegādāja 31,6 miljonus abonētos preses izdevumus.

Pārējie tradicionālā pasta pakalpojuma sniedzēji, izņemot LP, 2012.gadā adresātiem piegādāja trīs miljonus vēstuļu korespondences sūtījumu, deviņus tūkstošus pasta paku un 2,4 miljonus abonētās preses izdevumu.

SPRK datu bāzē 2012.gada beigās uzskaitīti 72 pasta komersanti. Pasta pakalpojumu jomā Latvijā universālo pasta pakalpojumu - vēstuļu korespondences un pasta paku sūtījumus - sniedz valstij piederošais LP.

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas ir izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs ‒ enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā ‒ aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!