Foto: RIA Novosti/Scanpix
Lielākais laimestu fonds 2014.gada pirmajā pusgadā bija lielākā bezalkoholisko dzērienu ražotāja "Coca-Cola Co." produkcijas izplatītāja SIA "Coca-Cola HBC Latvia" apstiprinātajai loterijai, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas (IAUI) dati par preču un pakalpojumu loterijām.

Dzērienu izplatītāja "Coca-Cola HBC Latvia" rīkotās loterijas laimesta fonds bija 120 516 eiro.

Pirmajā pusgadā preču un pakalpojumu loterijās piedāvāja lielus laimestus. Par to liecina tas, ka palielinājies loteriju skaits ar kopējo laimestu fondu virs 10 000 eiro, stāsta IAUI direktore Signe Birne.

Kopumā populārākie laimesti pirmajā pusgadā ir automašīnas, velosipēdi, motorolleri, dāvanu kartes dažādos veikalos, sadzīves tehnika, piemēram, ledusskapis, i-robots, televizori, datortehnika, arī ceļojumi, piemēram, ceļojums uz Nicu ar draugiem - sešām personām, ceļojums uz Disnejlendu, ceļojums uz Holivudu, kā arī naudas laimesti un preces ražotāja, kas organizē loteriju, ražotā prece.

Tāpat pirmajā pusgadā regulāri tiek organizētas loterijas dažādiem pakalpojumiem - piemēram, finanšu pakalpojumiem un apdrošināšanas pakalpojumiem. Izplatītākie šo pakalpojumu loteriju saukļi - "piesakies naudas aizdevumam", "noslēdz depozīta līgumu", "piesakies kādam no pensiju līmeņiem", atzīmē Birne.

Tikmēr viens no interesantākajiem pakalpojumiem pirmajā pusgadā bijis metāllūžņu nodošana, kur varēja laimēt automašīnu un piekabi.

Kopā pirmajā pusgadā IAUI izsniegusi 467 preču un pakalpojumu loteriju apstiprinājumus un atļaujas, kas ir par 23 vairāk nekā iepriekšējā gada līdzīgā periodā. Kopējais loterijās piedāvātais laimestu fonds veido 986 773 eiro, bet valsts budžetā ieskaitīti 203 500 eiro.

Kā ziņots, šī gada sešos mēnešos, salīdzinot ar 2013.gadu, azartspēļu un izložu nozarē vērojams apgrozījuma pieaugums, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas (IAUI) dati pēc kapitālsabiedrību operatīvajiem pirmā pusgada pārskatiem.

Azartspēļu un izložu ieņēmumu pieaugums ir 8,8% pret pagājušā gada līdzīgu periodu un kopsummā ieņēmumi ir 89,17 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!