Foto: LETA
Polittehnologs un portāla "puaro.lv" galvenais redaktors Jurģis Liepnieks februāra vidū nomainījis bijušo iekšlietu ministru Ēriku Jēkabsonu uzņēmēja un čečenu diasporas aktīvista Bislana Abdulmuslimova dibinātā holdinga SIA "AB Holding" padomes priekšsēdētāja amatā, liecina "Lursoft" informācija.

Padomes priekšsēdētāja vietnieks joprojām ir SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" līdzīpašnieks Guntis Piteronoks, bet Jēkabsons kļuvis par padomes locekli. Padomē joprojām darbojas arī zivju rūpnieks Andris Bite.

Savukārt Abdulmuslimovs kopš holdinga dibināšanas pagājušā gada sākumā ir tā vienīgais valdes loceklis. No Jēkabsona pērn sniegtās informācijas bija noprotams, ka "AB Holding" būs holdingkompānija, kas pārvaldīs Abdulmuslimova biznesa impēriju, kurā ir vairāku nozaru uzņēmumi, tostarp Rēzeknes un Daugavpils gaļas kombināti, futbola klubs "Skonto FC", metāla tirgotājs "Baltic Metal Company" un citi.

Šobrīd holdinga mājaslapā norādīts, ka "daudznozaru holdinga sastāvā iekļautie uzņēmumi ir savas nozares līderi ar lielu izaugsmes potenciālu, kas 2011.gadā nodrošināja 1300 darbavietas un līdz 100 miljonu eiro apgrozījumu". Kā holdinga pamatdarbības nozare norādīta gaļas, zivju un piena produkcijas ražošana, taču holdings darbojas arī dzīvojamo un komerciālo ēku būvniecībā, drošības un apsardzes pakalpojumu sniegšana starptautiskā mērogā, tūrismā, kā arī naftas produktu mazumtirdzniecībā un vairumtirdzniecībā.

Uzņēmuma īpašnieku struktūra gada laikā piedzīvojusi pamatīgas pārvērtības. Jau mēnesi pēc SIA "AB Holding" reģistrēšanas Abdulmuslimovs vairs nebija vienīgais īpašnieks – šobrīd uzņēmums pieder vairākām ar Abdulmuslimovu saistītajām firmām. Šobrīd "AB Holding" īpašnieki ir 17 uzņēmumi ar 5,55% kapitāldaļu katram, kā arī Abdulmuslimovs ar 5,65% daļu.

Februāra sākumā par grupas dalībniekiem kļuva tūrisma firma "Go Adventure", kas pieder Igaunijas iedzīvotājai Oksanai Golovinai un Krievijas pilsonim Ismailam Lepijevam, kā arī SIA "Freedomlab", kas ir portāla "Puaro.lv" operators. "Freedomlab" vienīgā īpašniece ir Liepnieka dzīvesbiedre Ilze Elizabete Dzirkale, uzņēmuma valdes locekļi ir Liepnieks un Dzirkale.

Kā ziņots, pirms 11.Saeimas vēlēšanām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bija secinājis, ka portāla "puaro.lv" reklāmas klips ir uzskatāms par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu likuma izpratnē, tāpēc SIA "Freedomlab" veikusi slēpto priekšvēlēšanu aģitāciju, vienlaikus pārkāpjot arī ar politiskajām partijām nesaistītajām personām pieļaujamo izdevumu apmēru priekšvēlēšanu aģitācijai. Tāpēc KNAB nolēma aizliegt SIA "Freedomlab" veikt turpmāk plānoto priekšvēlēšanu aģitāciju par maksu.

LNT tika pārraidītas "Puaro.lv" reklāmas, kurās izteikti pārmetumi vairākām partijām. Reklāmas klipos nebija norādes, kura partija tos apmaksājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!