Foto: LETA

Trešdien, 17.jūlijā, AS "Lido" īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons rīkos mediju brokastis, lai informētu par jaunā zīmola "Ķirsons" izveidi un jauno ēstuvi "Ķirsons Māja", informēja uzņēmēja pārstāvji.

Paziņojumā medijiem teikts, ka ēstuve "Ķirsons Māja" būs vienlaikus veikals un bistro. Tāpat atzīmēts, ka Ķirsons ieviesis ne tikai latviskas tradīcijas, bet arī starptautisku pieskaņu ēdienkartē, ne tikai zīmolu "Lido", bet jaunu zīmolu "Ķirsons".

Mediju brokastis sāksies plkst.12, ierašanās pasākumā no plkst.11.30. Pasākums notiks Stirnu ielā 32, Rīgā.

Mediju brokastīs piedalīsies jaunās ēstuves īpašnieks un idejas autors Ķirsons, "Ķirsons Māja" direktore Ilze Melne un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Kā ziņots, aptuvenās investīcijas šajā projektā būs ap vienu miljonu eiro jeb 700 000 latu. Taču, ņemot vērā sadārdzinājumu 35-40% apmērā, ko veido nepieciešamo iekārtu izmaksas, jaunās ēstuves izmaksas varētu sasniegt pat vienu miljonu latu. Līdzekļus projektā investējis Latvijas miljonāru sarakstos daudzkārt minētais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Jauno ēstuvi pārvaldīs pērn 20.septembrī dibinātais uzņēmums SIA "K.E. Projekti". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. "K.E. Projekti" pilnībā pieder Ķirsonam.

Ķirsonam pieder arī 100% kompānijas "Lido" kapitāldaļu, 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Zaļā zeme Lido" un 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Daugmales projekti".

Jau ziņots, ka 2011.gadā "Lido" izdevies atgriezties pie peļņas gūšanas, liecina "Firmas.lv" informācija. 2010.gadā "Lido" strādāja ar 9,615 miljonu latu zaudējumiem, bet 2011.gadā gūta 1,03 miljonu latu peļņa. "Lido" apgrozījums pieaudzis par 2,1% - no 17,64 miljoniem latu 2010.gadā līdz 18,01 miljonam latu 2011.gadā.

Patlaban "Lido" tīklu veido viens "pop-up" bistro un astoņi bistro Latvijā, kā arī viens "Lido" bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un divi veikali Rīgā un Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!