Foto: Publicitātes foto

Saldumu ražošanas sfērā patlaban ir vērojama stabilitāte, taču bažas rada pieaugošās kakao pupiņu cenas, pastāstīja pārtikas ražotāju grupas "NP Foods", kurā ietilpst saldumu ražotājs "Laima", komunikācijas direktore Dana Erciņa-Užāne.

"Saldumu nozarē izskatās, ka īstenībā ir diezgan stabili. Vienīgais mēs jūtam, ka kakao pupām aug cena pasaules tirgū un, ka tas varētu tomēr kaut kā ietekmēt šo industriju," sacīja Erciņa-Užāne.

Pēc Erciņas-Užānes teiktā, ja kakao pupiņu cenas strauji augs, "Laima" varētu palielināt produkcijas cenas. "Ja kakao pupām strauji augs cena, mēs kaut kā noteikti reaģēsim, jo tā ir viena no mūus galvenajām izejvielām. Pagaidām mēs to vēl nedarām, bet mēs ļoti uzmanīgi sekojam mūsu galveno izejvielu cenām," sacīja Erciņa-Užāne, piebilstot, ka patlaban produkcijas cenu celšana nav "Laimas" dienaskārtībā.

Jau vēstīts, ka 12.martā noslēdzās "NP Foods" un tam piederošo uzņēmumu "Laima", "Staburadze", "Staburadzes konditoreja", "Gutta", "Saldumu tirdzniecība", "NP Logistics" un "Margiris" pārdošanas darījums. Latvijas konkurences padome 10.janvārī atļāva "Orkla" un "NP Foods" apvienošanos.

"NP Foods" apvieno Latvijas un Lietuvas pārtikas, tirdzniecības un loģistikas uzņēmumus "Laima", "Staburadze", "Gutta", "Staburadzes konditoreja", "Saldumu tirdzniecība", "NP Logistics" un Lietuvas "Margiris". Tas ir Latvijas lielākais vadības uzņēmums saldumu un dzērienu nozarē. Kompānija 2013.gadā strādāja ar 64,323 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās 3,6 reizes un sasniedza 1,107 miljonus eiro. Savukārt "NP Foods" 2014.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!