Foto: F64

Jauno daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku Rīgas Klīversalā "River Breeze Residence" būvēs AS "LNK Industries". Celtniecības darbi tiks sākti šī gada jūlijā, ēku ekspluatācijā plānots nodot pēc 18 mēnešiem - 2017.gada ziemā. Kopējais celtniecības līguma apjoms ir 12,6 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 15,25 miljoni eiro ar PVN, informēja projekta attīstītājs AS "Pro Kapital Latvia".

Konkursā piedalījās septiņas Latvijā reģistrētas būvniecības kompānijas. Ģenerāluzņēmēja "LNK Industries" uzdevumos ietilpst viss, kas saistīts ar ēkas celtniecību un pieslēgšanu inženierkomunikāciju tīkliem, kā arī piegulošās teritorijas un krasta līnijas labiekārtošana.

"River Breeze Residence" Kuģu ielā 28 ir pirmā ēka Rīgas Klīversalas kvartāla apbūvē, ko veic "Pro Kapital Latvia" meitasuzņēmums SIA "Klīversala". Ēkas kopējā platība ir 12 850 kvadrātmetri, tai būs septiņi virszemes stāvi un divi pazemes stāvi (autostāvvietas), panorāmas lifti. Paredzētais dzīvokļu skaits ēkā - 48, dzīvokļu platība būs no 56 kvadrātmetriem līdz 316 kvadrātmetriem.

Katram dzīvoklim būs terase, individuāli regulējamas energoefektīvas ventilāciju sistēmas. Augšējos stāvos iebūvēti kamīni, pārējos stāvos ir iespēja tos izbūvēt. Pirmā stāva dzīvokļi tiks veidoti kā "town house" - divos līmeņos, ar privāti norobežotu ārtelpu, radot privātmājas sajūtu Rīgas centrā. Šobrīd jau ir noslēgti astoņu dzīvokļu pārdošanas priekšlīgumi.

"Mēs apzināmies, cik nozīmīga ir Klīversalas kvartāla apbūve Rīgas kopējās pilsētvides kontekstā, tādēļ šīs teritorijas attīstību plānojam ar īpašu pietāti. "River Breeze Residence" ēku arhitekti ir integrējuši dabīgā vidē, paredzot apzaļumot jumtu un jumta terases. Ēkas iecere ir unikāla ar savu skaidro apjoma struktūru un izteiksmīgo telpiskumu," norāda "Pro Kapital Latvia" valdes priekšsēdētājs Paolo Mikeloci.

Ēkas jumta apzaļumošanai tiks izmantoti daudzveidīgi augi, tostarp kalnu priede, melnalksnis, bārbele, melnais plūškoks, bērzs, pīlādzis, irbene u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!