Foto: Publicitātes foto

Aprīlī par AS "Latvijas balzams" (LB) ģenerāldirektoru kļūs līdzšinējais "Statoil" koncerna Norvēģijā atjaunojamo enerģiju biznesa attīstības vadītājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš, informēja uzņēmumā.

Iepriekšējais LB ģenerāldirektors Kārlis Andersons amatu atstāja pagājušā gada maijā. Nepilnu gadu LB vadītāja pienākumus pildīja uzņēmuma ražošanas direktors Ronalds Žarinovs.

"Gunta Āboltiņa-Āboliņa pievienošanās "SPI Group" Baltijas biznesa vadībai "Latvijas balzama" ģenerāldirektora lomā ir nozīmīgs ieguvums mūsu biznesam," norāda LB lielākā akcionāra "SPI Group" Baltijas biznesa vadītājs Bleins Roulets. Viņš informē, ka uzņēmuma ilgtermiņa vīzija ir "būt lielākajam un respektablākajam Baltijas dzērienu ražotājam, kas pamatoti lepojas ar saviem vadošajiem zīmoliem, pastāvīgu izaugsmi eksporta tirgos un nozares labākajiem rādītājiem atbilstošu rentabilitāti".

Savukārt Āboltiņš-Āboliņš atzīst, ka "mērķtiecīgi krājot pieredzi ārpus Latvijas, allaž esmu vēlējies to ieguldīt tieši kāda Latvijas uzņēmuma izaugsmes nodrošināšanā". Viņš pauž pārliecību, ka "mana pieredze apvienojumā ar "Latvijas balzama" tradīcijām un kompetenci būs pamats kā uzņēmuma tālākai līderpozīciju nostiprināšanai vietējā tirgū, tā sekmīgai izaugsmei eksporta tirgos".

Pirms pievienošanās LB komandai Āboltiņš-Āboliņš vairāk nekā piecpadsmit gadus strādājis "Statoil", kur guvis plašu pieredzi un iemaņas tieši starptautisku uzņēmumu darbības vadībā un biznesa attīstībā. Savas karjeras laikā Āboltiņš-Āboliņš atbildējis par "Statoil" grupas mazumtirdzniecības tīklu attīstību, kopš 2008.gada pildījis atjaunojamo enerģiju biznesa attīstības vadītāja pienākumus "Statoil" koncernā Norvēģijā. Āboltiņš-Āboliņš ieguvis inženiera izglītību Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!