Foto: AP/Scanpix/LETA

Vankūveras "Canucks" situācija ar vārtsargiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā bija diezgan sarežģīta, jo no ierindas tik izsisti divi vadošie vārtu vīri, bet latvietis Artūrs Šilovs augstas spriedzes apstākļos saglabāja mieru, izmantoja savu iespēju un palīdzēja komandai sasniegt otro kārtu. Treneri vēl vērtēs, kuram uzticēt vārtu drošību sērijā pret Edmontonas "Oilers", kas pazīstama ar savu jaudīgo uzbrukumu.

Vankūveras kluba pamatvārtsargs Tečers Demko pirmajā mačā piedalīties nevarēs, un viņš pagaidām trenējas atsevišķi no pārējās komandas. Savukārt "Canucks" galvenais treneris Riks Tokets medijiem turpināja atbildēt uz jautājumiem par vārtsarga pozīciju, norādot, ka šobrīd nekādi lēmumi vēl nav pieņemti. Tokets un vārtsargu treneris Īens Klārks vēl vērtēs vairākus faktorus, lai pieņemtu lēmumu, kuram uzticēt vārtu drošību – Šilovam vai pieredzējušākajam Keisijam Desmitam.

"Mēs iziesim cauri veselam sarakstam, lai pieņemtu lēmumu. Mēs vērtēsim komandu, pret kuru spēlēsim, vārtsargu sniegumu, veselības stāvokli. Viss būs tieši tāpat, kā ierasts," sacīja Tokets, kurš turpināja veltīt atzinīgus vārdus Šilovam. "Parasti, kad puišiem pasaku, ka būs jāspēlē, tad viņi kļūst saspringtāki. Vai bija jāpaliek rezervē, vai jādodas laukumā pamatsastāvā, Šilovs palika nemainīgs. Man tas patīk."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!