Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sestajā spēlē atvairīja visus pretinieku metienus un sekmēja to, ka viņa un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" sasniedz otro kārtu.

Šilova un Bļugera pārstāvētā "Canucks" izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja "Predators", Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām uzvarot ar 4-2.

Šilovs aizvadīja trešo maču Stenlija kausa izcīņā, un viņš šoreiz atvairīja visus 28 pretinieku metienus. Vidēji trīs mačos latvietis vidēji atvairījis 93,8 % metienu un ielaidis 2,57 vārtus. Pirms mača "Canucks" treneru korpuss atkal bija ļoti izvairīgi, atbildot uz jautājumiem par vārtsargiem, taču Šilovs vārtus sargāja trešajā mačā pēc kārtas.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja 12 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus, uzvarēja abos iemetienos, kuros piedalījās, un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvaras vārtus "Canucks" komandai guva šveicietis Piuss Zuters, kurš 1:39 minūtes pirms pamatlaika beigām vārtu priekšā saņēma piespēli no Broka Besera un izdarīja ātru metienu pa vārtiem. Minimālo pārsvaru Vankūverai izdevās nosargāt.

Līdz ar to "Predators", kuras rīcībā kā trešais vārtsargs bija latvietis Gustavs Dāvis Grigals, tik izslēgta no Stenlija kausa.

"Canucks" nākamajā kārtā pretī stāsies Edmontonas "Oilers", kas sērijā ar 4-1 pieveica Losandželosas "Kings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!