Foto: F64

Latvijas pasta kompānijas "Latvijas pasts" (LP) jaunā vadība tuvākajā laikā nāks klajā ar radikālu reformu plānu, pastāstīja satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Skaidrojot neseno LP valdes nomaiņu, ministrs norādīja, ka tas darīts divu iemeslu dēļ. "Pirmais - uzņēmuma finanšu rādītāju turpina pasliktināties. Otrais - biznesa plāns, kurš tika apstiprināts iepriekšējā valdībā, no uzņēmuma vadības puses netika izpildīts un arī uzņēmuma vadībai nebija īsti redzējuma, ko tālāk darīt. Protams, ka ekonomiskā, demogrāfiskā un sociālā situācija mūsu valstī varētu būt zināms attaisnojums uzņēmuma neveiksmēm. Mēs pieņēmām lēmumu, ka tomēr ir nepieciešamas straujas reformas un pašreizējā uzņēmuma jaunā vadība gatava šādu radikālu reformu plānu arī piedāvāt," pastāstīja Ronis, piebilstot, ka, pēc viņa rīcībā esošajām ziņām, LP jau tuvākajā laikā plāno ar to iepazīstināt plašāku sabiedrību.

Ronis gan pagaidām nevēlējās atklāt, ko plāns paredz. "Tas, ko varu pateikt, ka ir vairāki punkti, kur viņu piedāvājums būs atšķirīgs no tā, kā iepriekšējā pasta vadība redzēja uzņēmuma attīstību," viņš norādīja.

Ministrs atzina, ka LP veic sociālu funkciju, taču "valsts budžets ir tāds, kāds tas ir". "Visvieglāk, protams, būtu to visu norakstīt uz subsīdijām. Turklāt šādas sociālas funkcijas veic arī citi transporta un sakaru uzņēmumi. Tāpēc jau viņi arī ir valsts uzņēmumi. Taču mēs arī no šiem valsts uzņēmumiem prasām ne tikai tērēt subsīdijas, bet arī atrast veidus, kā tomēr pelnīt naudu un saglabāt arī darba vietas, vienlaicīgi sniedzot pakalpojumus iedzīvotājiem, kas viņiem vajadzīgi," klāstīja Ronis un piebilda, ka jaunajai pasta vadībai ir arī redzējums, kā var nokļūt pie laukos un valsts nomalē dzīvojošajiem cilvēkiem.

Jau vēstīts, ka Satiksmes ministrija 20.janvārī lēma par LP valdes nomaiņu. Valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts ilggadējs kompānijas darbinieks Māris Kleinbergs, savukārt par valdes locekļiem iecelti Egons Strazdiņš un Arnis Salnājs. No amata atbrīvots LP iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Aigars Vītols, ka arī valdes locekļi Ilze Aleksandroviča, Ivo Lecis un Andrejs Vīcups.

LP uztur vairāk nekā 600 pasta nodaļu, kompānijā nodarbināti aptuveni pieci tūkstoši darbinieku. LP sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pilnībā pieder valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!