Foto: F64

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā jūlija beigās ir izbeigusi izklaides un kultūras centra "Sapņu fabrika" tiesiskās aizsardzības procesu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja "Sapņu fabrikas" pārstāve Kristīne Neimane, tiesiskās aizsardzības plāna saskaņošanas termiņš bija beidzies un plāns netika saskaņots.

Tagad zvērināts tiesu izpildītājs Rolands Veinbergs 9.septembrī ir paredzējis pirmajā izsolē pārdot "Sapņu fabrikai" piederošo nekustamo īpašumu Lāčplēša ielā 101, Rīgā. Pirmās izsoles sākumcena ir 721 000 latu.

Kā norādīja Neimane, izsole tika nozīmēta, līdz ko tiesa izbeidza tiesiskās aizsardzības procesu. Tomēr viņa papildināja, ka "Sapņu fabrikas" īpašnieki par piedziņas atjaunošanu patlaban kontaktējas ar Rīgas domi, kuras interesēs piedziņa tiek veikta. Esot cerība piedziņu izbeigt, jo patlaban uzņēmumam notiek investīciju piesaiste.

Kā ziņots, tiesiskās aizsardzības process "Sapņu fabrikai" tika ierosināts aprīlī. Kā aģentūrai LETA toreiz paskaidroja "Sapņu fabrikas" līdzīpašnieks Dainis Vītols, lielākais prasītājs pret "Sapņu fabriku" ir "Latvijas Hipotēku un zemes banka" ("Hipotēku banka"), tāpat galvenie kreditori ir Rīgas dome un Valsts ieņēmumu dienests.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Rīgas domē, "Sapņu fabrikai" ir nekustamā īpašuma parāds nedaudz vairāk nekā 25 000 latu apmērā, ko piedzinējs arī vēlas atgūt. Taču ierosinātais "Sapņu fabrikas" tiesiskās aizsardzības process neļāva piedzīt nodokļa parādu.

LETA jau ziņoja, ka pērn decembrī Rīgas apgabaltiesa apmierināja "Sapņu fabrikas" prasību un atzina par spēkā neesošu pagājušā gada 17.jūlija izsoli, kurā nekustamais īpašums tika pārdots SIA "Hipotēku bankas nekustamā īpašuma aģentūra".

Kā iepriekš paskaidroja Neimane, šāds tiesas nolēmums nozīmēja, ka "viss process ir jāsāk no jauna", tas ir, nekustamā īpašuma nostiprinājuma tiesību īpašuma pircējam nebūs, līdz ar to tās saglabājas "Sapņu fabrikai". Tāpat arī tiesu izpildītājam no jauna būs jāveic īpašuma novērtējums un vēlāk jāizziņo jauna izsole.

Lielākie uzņēmuma īpašnieki ir Vītols (37,73%), Līvija Vītola (34,61%), kā arī Maija Vītola (23,9%), savukārt Uldim Bartkevičam pieder 1,22%, Zanei Straumei un Osvaldam Rudzātam - pa 1,27% kapitāldaļu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!