Foto: LETA
Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma rezultātā SIA "LAP1R" kļuvusi par 59,45% AS "Liepājas autobusu parka" akciju īpašnieci, liecina uzņēmuma paziņojums "Nasdaq Riga".

Pirms piedāvājuma izteikšanas piedāvātājam "LAP1R" piederēja 313 720 jeb 49,99% sabiedrības "Liepājas autobusu parks" balsstiesīgo akciju.

Atpirkšanas cena bija 6,54 eiro par vienu akciju.

Piedāvājuma termiņš bija 30 kalendārās dienas, sākot ar 2015.gada 4.februāri.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi AS "Liepājas autobusu parks" akcionāram SIA ''LAP1R'' izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Ņemot vērā, ka "Liepājas autobusu parka" akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums par uzņēmuma akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, akcionāriem, kuri šādu lēmumu ir atbalstījuši, ir jāizsaka obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajā kārtībā. Par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus balsoja divi akcionāri - ''LAP1R'' un Liepājas pilsētas dome, kura pilnvaroja otru akcionāru - "LAP1R'' - tās vārdā izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu pārējiem akcionāriem, informēja FKTK.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas biržas Otrajā sarakstā. ''Liepājas autobusu parka" lielākie akcionāri ir "LAP1R", kam pieder 49,49% akciju, un Liepājas pilsētas dome, kuras īpašumā ir 34,85% akciju.

"LAP1R" īpašniece ir ar uzņēmēja Andra Šķēles ģimeni saistītā SIA "Inpo17", liecina "Firmas.lv" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!