Foto: LETA

Latvijas būvkompānija "Skonto būve" medicīnas iekārtu ražotnes izveidē plāno investēt 25 miljonus eiro (17,57 miljonus latu), pastāstīja Latvijas būvkompānijas "Skonto būve" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

"Mums ir rūpnīca, kuru "Skonto būve" pabeidza rekonstruēt pagājušajā gadā. Šo kompāniju sauc "Skonto Būve Invest". Tur ir doma piesaistīt stratēģisko partneri un izveidot augsti tehnoloģisku ražotni. Pagaidām vēl ir tikai gatava telpa un ideja. Tomēr līdz nākamā gada vasarai mēs to vēlamies piepildīt ar saturu. Domāju, ka rūpnīcas būvniecībā mēs ieguldīsim aptuveni 10 miljonus eiro, bet ražošanas iekārtās - aptuveni 15 miljonus," sacīja Rāvis.

Viņš norādīja, ka jaunajā rūpnīcā paredzēts ražot medicīnā izmantojamas iekārtas un konstrukcijas. "Tie būs augstas pievienotās vērtības metāla izstrādājumi - pamatā medicīnā izmantojamas iekārtas un konstrukcijas, kuras visas būs domātas eksportam. Pagaidām vēl domas dalās, kas tie būs par produktiem, tomēr mēs ceram, ka līdz nākamā gada pavasarim mēs par to būsim guvuši skaidrību," teica "Skonto būves" valdes priekšsēdētājs.

Rāvis arī atzina, ka "Skonto būve" plāno kāpināt uzņēmumam piederošās Tukuma ražotnes ražošanas apmērus. "Tukuma rūpnīcā mums ir logu, fasāžu un stikla konstrukciju ražotne. Pēdējo gadu laikā mēs no šiem uzņēmumiem neesam ņēmuši ārā dividendes, tā vietā nopelnītos līdzekļus esam novirzījuši attīstībai. Tādējādi mums atliek vien kāpināt šo rūpnīcu ražošanas apmērus un tempus," paskaidroja būvkompānijas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!