Foto: DELFI

Rīgas domes Plānošanas, iepirkumu un kontroles nodaļa noslēgusi līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju SIA "Clean R" par sniega tīrīšanu galvaspilsētas administratīvajā teritorijā 1,21 miljona eiro vērtībā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija.

Līgumu puses noslēgušas 28. novembrī. Tas ir spēkā uz vienu gadu, taču līgumu var pagarināt vēl uz diviem gadiem, atrunāts līgumā.

"Clean R" Rīgā būs jātīra ietves un piebraucamie ceļi, savāktais sniegs un ledus jāizved, notīrītie ceļi jākaisa ar pretslīdes materiāliem, paredz līgums. Tas jādara visu novembri, decembri, janvāri, februāri un martu.

Dome precizējusi, ka uzņēmējam būs jāapkopj 441 930 kvadrātmetrus plaša teritorija.

Par pakalpojumiem dome maksās atbilstoši paveiktajiem darbiem katru mēnesi. Ja "Clean R" sniegu netīrīs noteiktajā laikā vai apmērā, dome uzņēmumam pirmajā reizē var piemērot 300 eiro līgumsodu, bet par atkārtotiem pārkāpumiem sodīt jau ar 500 eiro rēķinu. Ja dome atklās, ka sniegs nav notīrīts vairāk nekā 10% no tīrāmajām teritorijām, pirmreizējais līgumsods paredzēts 500 eiro apmērā, bet pēc tam jau 800 eiro.

Ja šādi pārkāpumi atklāsies vismaz trīs reizes, Rīgas domei ir tiesības vienpusēji lauzt līgumu.

Kā apakšuzņēmēju "Clean R" piesaistīs SIA "Hagberg", kam nodos 30% veicamo darbu.

Pērn atkritumu apsaimniekotājs "Clean R" apgrozīja 32,3 miljonus eiro, nopelnot 1,6 miljonus eiro. Uzņēmums pilnībā pieder SIA "Vides investīcijas". Savukārt holdinga uzņēmuma "Vides investīcijas" vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", kuras akcionārs ir Guntars Kokarevičs, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās datubāzes "Lursoft" informācija. Datubāzei par akciju sabiedrības akcionāriem ir uzziņas raksturs, un akcionāru saraksts veidots no "Lursoft" sistēmās pieejamās informācijas.

Konkursam par sniega tīrīšanu pieteicās arī AS "Ceļu pārvalde" kopā ar SIA "Roadeks" un SIA "Pilsētas Eko Serviss", AS "Ferrus", kā arī SIA "V Service".

2014. gadā konkursā par sniega tīrīšanu Rīgā uzvarēja SIA "Vides pakalpojumu grupa".

2016. gadā "Clean R" pārņēma daļu no uzņēmuma "Vides pakalpojumu grupa", tā stiprinot pozīcijas teritoriju un ceļu tīrīšanas, būvgružu apsaimniekošanas un atkritumu šķirošanas pakalpojumu jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!