Foto: LETA

Latvijas ziepju un vannas kosmētikas tirgotājs un ražotājs "Stenders" plāno noslēgt līgumu ar franšīzes partneriem Dienvidkorejā un Vjetnamā, intervijā sacīja "Stenders" padomes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš.

Viņš pastāstīja, ka pērn "Stenders" atvēra pārstāvniecību Manilā, Filipīnās, kas ir piesaistījusi sadarbības partnerus no Vjetnamas un Dienvidkorejas, ar kuriem drīzumā plānots noslēgt līgumu. "Finalizējam līgumus ar Dienvidkoreju un Vjetnamu, redzēsim, kā veiksies ar šo tirgus apgūšanu. Arī ar Irāku mums ir līgums, bet vēl nav veikalu. Partneris aktīvi meklē vietu, kur tādu izvietot. Cerams, ka jau drīz tas izdosies. Tā ir eksotiska valsts," sacīja Bērziņš.

"Stenders" padomes priekšsēdētājs arī norādīja, ka uzņēmuma sadarbības partneris Irākā pats ir gatavs tirgot uzņēmuma ražoto produkciju, līdz ar to par spīti politiskajai situācijai Irākā, uzņēmums nebažījas par potenciālo veikalu darbību. "Ja mums pašiem būtu uz turieni jābrauc un jātirgojas, būtu bažīgi. Taču mums ir partneris. Viņš arī saka, ka tur jūtas ļoti droši," sacīja Bērziņš.

Vienlaikus viņš norādīja, ka sadarbības partneru piesaiste attiecīgajā reģionā ir grūts un smags process. "Iepriekš likās, ka šis process noritēs ātrāk un veiksmīgāk, bet pieredze liecina, ka tas notiek ilgi. Pārstāvniecību atvērām pagājušajā gadā, bet darbs tur tika iesākts vēl pirms diviem gadiem gan ar partneru meklēšanu, gan veicot pārrunas," sacīja Bērziņš.

Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, "Stenders" 2014.gadā strādāja ar aptuveni 6,4 miljonu eiro apgrozījumu. Savukārt 2013.gadā "Stenders" strādāja ar 6,454 miljonu eiro apgrozījumu un 233,1 tūkstoša eiro zaudējumiem, liecina datubāzē "Lursoft" publicētā informācija.

"Stenders" ir dibināts 2001.gadā un pieder Latvijas uzņēmumam "BaltCap Latvia Venture Capital Fund", Saūda Arābijas uzņēmumam "Yamany Ameen Ali Y" un trīs Latvijas privātpersonām. Informācija uzņēmuma mājaslapā liecina, ka "Stenders" veikali ir atvērti 22 pasaules valstīs - Latvijā, Igaunijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Spānijā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ukrainā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!