Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzinusi par maksātnespējīgu valsts SIA "Vides projekti".


Tiesas spriedums nav pārsūdzams.

Par administratoru iecelts Egons Baltgailis.

LETA jau ziņoja, ka maksātnespējas pieteikumu jūnijā tiesā iesniedza pats uzņēmums.

Šā gada sākumā atklātībā parādījās informācija, ka AS "Latvenergo" Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbiem un inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas projekta īstenošanai uzņēmumam bija piešķīrusi aptuveni 2,8 miljonus latu, no tiem neatbilstoši mērķim valsts SIA "Vides projekti" izmantojusi vismaz 735 000 latu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) martā vērsās ar iesniegumu tiesībsargājošās iestādēs par "Vides projektu" valdes rīcībā konstatētajiem pārkāpumiem saistībā ar piešķirto līdzekļu izlietojumu projektos "Daugavas hidroelektrostacijas ūdenskrātuvju krastu nostiprināšana" un "Rīgas hidroelektrostacijas ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācija".

Savukārt "Vides projektu" valde tiesībsargājošām iestādēm iesniedza vēl divus iesniegumus par pārkāpumiem uzņēmuma iepriekšējā darbībā.

Policija, kurā tika saņemts iesniegums, secināja, ka "Vides projektu" valsts amatpersonu rīcība, iespējams, ir vērsta uz to, lai, izmantojot dienesta stāvokli, savas pilnvaras vai pārsniedzot tās, iegūtu nepelnītu labumu sev vai citām personām. Proti, iespējams, ir notikuši noziedzīgie nodarījumi valsts institūciju dienestā, kas saistīti ar korupciju.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā tika sākts kriminālprocess.

Kā ziņots, valdība iepriekš atbalstīja ieceri, ka turpmāk Daugavas hidroelektrostaciju (HES) ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbus "Vides projektu" vietā organizēs Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā skaidroja VARAM, "Vides projekti" ir nopietnas finansiālās grūtības un uzņēmums šā gada otrajā ceturksnī teju neveica Daugavas HES ūdenskrātuvju nostiprināšanas darbus, tāpēc ir nolemts, ka to turpmāk darīs LVĢMC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!