Foto: Publicitātes foto

Ventspils ostas gaišo naftas produktu pārkraušanas terminālis "Ventall Termināls" pērn strādāja ar 15,008 miljonu eiro apgrozījumu, kas, salīdzinājumā ar 2014.gadu, ir 1,8 reizes lielāks, savukārt, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, tas guva peļņu 1,552 miljonu eiro apmērā, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Ventall Termināls" 2014. un 2015.gadā noslēdza līgumus un papildus vienošanās ar klientiem par naftas produktu pārkraušanu, to piegādi pa dzelzceļu Latvijas teritorijā, kā arī naftas produktu daudzuma un kvalitātes ekspertīzi, lai pērn varētu veikt gaišo naftas produktu pārkraušanu.

Svarīgākie termināla investīciju pasākumi 2015.gadā bija rezervuāra 101A krāsošana, divu jaunu vakuumsūkņu uzstādīšana sūkņu stacijā, un sliežu ceļu renovācija, veicot bojāto koka gulšņu aizvietošanu ar betona gulšņiem.

Vadība informē, ka pērn izstrādāts jauns "Ventall Termināls" Civilās aizsardzības plāns un gada beigās atbilstoši Ministru kabineta noteikumu par rūpniecisko avāriju riska novērtēšanas kārtību un riska samazināšanas prasībām, kas iesniegts saskaņošanai Valsts ugunsdzēsības dienestā.

Tāpat 2015.gadā termināls veica gaišo naftas produktu pārkraušanu, izmantojot "Ventamonjaks serviss" gāzes attīrīšanas iekārtas, kuru izmantošana nodrošina ievērojamu benzīna tvaiku izplūdes atmosfērā samazināšanu tankkuģu iekraušanas laikā. Vides apstākļu uzlabošanai un vides piesārņojuma riska samazināšanai, "Ventall Termināls" pērn veica arī 5., 6.sliežu ceļa izliešanas estakādes pamatnes betona seguma atjaunošanu, kā arī estakādes jumtam ierīkota lietus ūdeņu novadīšanas sistēma.

Atbilstoši ziņojumam, termināla darbība nākotnē saistīta ar naftas produktu pārkraušanas apjomu un kravu sortimenta palielināšanu, sniegto kvalitātes pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu un vides aizsardzības pasākumu ievērošanu. Plānots turpināt darbu pie termināla jaudas palielināšanas, lai varētu piesaistīt jaunu šķidru ķīmisko un naftas produktu veidus. Termināla darbība tiek orientēta uz racionālu resursu izmantošanu, drošības nodrošināšanu un izmaksu samazināšanu.

"Ventall Termināls" 2014.gadā strādāja ar 8,354 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 826,3 tūkstošu eiro apmērā.

"Ventall Termināls" reģistrēts 2004.gadā un tā pamatkapitāls ir 8,315 miljoni eiro, liecina datubāzes "Lursoft" informācija. Tā vienīgais īpašnieks ir Šveicē reģistrēta kompānija "Transmar Holding".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!