Foto: Publicitātes foto

Vērienīgajā AS "Pasažieru vilciens" (PV) vilcienu iepirkumu konkursā uzvarējusī Spānijas "Construction y Auxiliar de Ferrocarriles S.A." (CAF) vēl par četrām nedēļām pagarinājusi piedāvājuma termiņu, par no CAF otrdien pēcpusdienā saņemto informāciju portālam "Delfi" pavēstīja PV pārstāvis Andrejs Fiļipovs.

Piedāvājuma termiņš pagarināts, jo abām pusēm nepietika laika, lai vienotos un apstiprinātu vilcienu iegādes līguma gala redakciju, teica Fiļipovs. Viņš atgādināja, ka vien pagājušajā nedēļā saņemta valdības piekrišana līguma slēgšanai ar CAF un pieņemts tiesas lēmums neapturēt iepirkumu.

"CAF piedāvājums tiks pagarināts vēl par četrām nedēļām, lai PV un CAF apstiprinātu līguma gala redakciju," piebilda Fiļipovs.

Jau vēstīts, ka valdība iepriekš iebilda pret PV iecerēto līgumu ar CAF, jo tas neesot atbildis konkursa prasībām. Pagājušajā nedēļā valdība deva zaļo gaismu līguma slēgšanai ar CAF, ja tiks izpildīti divi nosacījumi. Proti, ja līgumprojekts atbildīs konkursa nolikumā prasītajam galvenokārt attiecībā uz finanšu un avansa jautājumiem, kā arī, ja Administratīvā rajona tiesa neapturēs konkursa norisi. Tas arī nākamajā dienā pēc valdības sēdes nenotika, tiesai lemjot par labu vilcienu iepirkuma turpināšanai. Tiesa, šo tiesas spriedumu 10 dienu laikā ir iespējams pārsūdzēt.

CAF jau vienreiz - pērn beigās, kad vēl valdība mēģināja tikt skaidrībā ar vilcienu iepirkuma nosacījumiem - pagarināja sava piedāvājuma termiņu līdz šai otrdienai, 31.janvārim. Finanšu ministrija uzsvēra, ka Satiksmes ministrijai ir nepieciešams korekti sakārtot līgumprojektu, kas nepārkāptu nedz formāli, ne idejiski iepirkumam pievienoto likumprojektu. Svarīgi arī, lai šā iepirkumā netiktu radīti ES fondu projekta neattiecināmās izmaksas.

PV konkursā par 34 jaunu elektrovilcienu un septiņu jaunu dīzeļvilcienu iegādi otrajā kārtā pieteikumu iesniedza tikai viens pretendents ‒ CAF, kas arī ir izvēlēts par konkursa uzvarētāju. Konkursa uzvarētājam 30 gadu būs arī jānodrošina jauno elektrovilcienu un dīzeļvilcienu uzturēšana. Kopējā līguma vērtība ir 610,76 miljoni eiro (429,24 miljonus latu), daļu no projekta izmaksām segs Kohēzijas fonda atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!