Foto: LETA
Runām par maizes cenu celšanos pagaidām nav pamata, pastāstīja Latvijas Maiznieku biedrības (LMB) valdes priekšsēdētājs Kārlis Zemešs.

Viņš apliecināja, ka pēdējā laikā situācija maizes tirgū nav mainījusies un pagaidām Latvijas maizes ražotāji ne ir palielinājuši cenas, ne arī plāno to tuvākajā laikā darīt.

"Medijos izskanējušas runas, ka kāps maizes cenas, bet dotajā mirklī neviens maiznieks vēl nav cēlis maizes izstrādājumiem cenas. Praktiski tam, kas pašlaik tiek runāts, nav nekāda objektīva pamata," uzsvēra Zemešs un paskaidroja, ka ir pāragri runāt par maizes cenu kāpumu, jo vēl nav zināmas jaunās izejvielu, tostarp miltu, cenas.

Pēc LMB valdes priekšsēdētāja teiktā, situācija varētu būt skaidrāka septembra beigās.

Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) vadītāja Inguna Gulbe iepriekš žurnālistiem pavēstīja, ka šogad rudenī maizes cenas tiks palielinātas, kam par iemeslu būs augstās graudu cenas.

Latvijas Maiznieku biedrības darbības mērķi ir uz kopīgu interešu pamata veicināt maizes ražošanas nozarē Latvijā strādājošo organizāciju un uzņēmumu sadarbību, veicināt maizes ražošanas nozares attīstību un perspektīvas, risinot maizes ražotāju kopīgās problēmas, pārstāvot to kopīgās intereses valsts varas pārvaldes un citās institūcijās, kā arī paaugstināt maizes ražošanas jomas prestižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!