Foto: DELFI

"Latvijas Mobilā telefona" (LMT) un "Lattelecom" apvienošana izjauks telekomunikāciju tirgu, kā arī likvidēs konkurenci mājsaimniecību interneta piedāvājumā, aģentūrai LETA stāstīja "Bite Latvija" valdes priekšsēdētājs Freds Renčaks.

"Ja valdība ļaus konsolidēties šīm divām kompānijām, tai jāatļauj konsolidēties visiem, un jūs redzēsiet, ka visi rīkosies līdzīgi un dažu gadu laikā tirgū paliks divi lieli spēlētāji, un mēs nonāksim atpakaļ pagātnē," stāsta Renčaks. "Mums ir lielisks serviss un cenas, un, ja kāds iejauksies, tas viss tiks zaudēts."

Renčaks min arī apvienošanas negatīvo ietekmi uz konkurenci mājsaimniecību interneta piedāvājumā. "Pagājušajā gadā regulators teica, ka fiksētajā līnijā nav pietiekamas konkurences," turpina Renčaks. "Tikai pašlaik konkurence mājsaimniecību internetā sāk veidoties, un tas ir nepareizais brīdis apvienot divus lielus biznesus un zaudēt konkurenci."

"Tam būs slikts iespaids uz ekonomiku un slikts iespaids uz patērētājiem, jo pašlaik Latvijā nav konkurences fiksētās līnijas patērētājiem," piebilst Renčaks. "Un, ja LMT un "Lattelecom" apvienos, tādas arī nebūs."

Renčaks arī norāda uz to, ka Latvijas problēma nav tikai divas valsts kompānijas. "Valdībai jāskatās tālākā nākotnē, kas notiks pēc 10 gadiem, nevis nākamgad. Te nav tikai LMT un "Lattelecom" problēma, te ir visa Latvija," turpina Renčaks. "Ministri runā par konkurētspēju. Labāk runājiet par Latviju, padariet Latviju konkurētspējīgu pēc 10 gadiem, nevis tikai divas valsts kompānijas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!