Foto: LETA

Maksātnespējas likums ir kļūdains, bet tam tomēr ir jāļauj strādāt, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ģenerālsekretārs, maksātnespējas administrators Aigars Lūsis.

Lūsis pauda neizpratni par vairāk nekā 300 priekšlikumiem Maksātnespējas likuma labojumiem, kā arī norādīja uz administratoru brīdinājumiem, ka jaunais likums ir nekvalitatīvs, slikts un problēmas rada, nevis risina. "Likums ir kļūdains. To praksē pierāda tas, ka dažādas likumā noteiktās normas ir atceltas jau ar vismaz trim Satversmes tiesas spriedumiem. Problēmas, par kurām mēs brīdinājām, ir parādījušās," sacīja ģenerālsekretārs.

Viņš tomēr uzskata, ka attiecībā uz likuma piemērošanu nevajadzētu likumu grozīt, bet gan būtu jāļauj tam strādāt - vissliktākais būtu turpināt to grozīt, jo šajā laikā tomēr veidojas tiesu prakse. Ja mēs atkal Maksātnespējas likumu mainīsim, tad iegāzīsimies turpat, kur bijām 2010.gadā, un sāksim visu no jauna, skaidroja Lūsis.

Jautāts, kāpēc gan pieteikums Administratīvajā rajona tiesā saistībā ar viņa administratora kandidatūras nepieņemšanu "Latvijas Krājbankas" ("Krājbankas") maksātnespējas lietā ir iesniegts tik novēloti, Lūsis komentēja, kas tas bija iesniegts tiesā uzreiz pēc Finanšu tirgus un kapitāla komisijas (FKTK) lēmuma, bet visu šo laiku notika strīds ar tiesu, vai tai šis pieteikums ir jāpieņem. Tiesa lietu tomēr ierosināja.

Savukārt gadījumā, ja tiesas spriedums būs viņam labvēlīgs, Lūsis uzskata, ka tādā veidā tiks panākta taisnība. "Es tomēr ļoti augstu vērtēju mūsu tiesu sistēmu, lai arī tā publiski tiek kritizēta. Es arī nepiekrītu apgalvojumam, ka novēlota taisnība vairs nav taisnība. Tad ir jājautā, kas ir labāk - panākt ātru spriedumu vai taisnu spriedumu?" retoriski jautāja Lūsis.

Tāpat partijas pārstāvim arvien nav skaidri Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) apsvērumi, apšaubot viņa piemērotību amatam, skaidrojot, ka iepriekš ir bijusi saruna "plašākā lokā", runājot arī par šo jautājumu, tomēr Lūsis nesaņēma premjera vaļsirdīgu atbildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!