Foto: Publicitātes foto
Mazie elektroenerģijas ražotāji sola dažādos veidos cīnīties pret subsidētās elektroenerģijas nodokļa ieviešanu, kuru otrdien atbalstīja valdība.

Aptaujātie ražotāji solīja turpināt pamatot savu nostāju Saeimā, bet, ja Saeimas lēmums būs viņiem negatīvs un nodoklis tiks ieviests, viņi vērsīsies tiesā.

Tika norādīts, ka arī citās Eiropas valstīs, kurās ir ieviests līdzīgs nodoklis, ražotāji vērsušies tiesās.

Savukārt Latvijas Atjaunojamo energoresursu asociācijas pārstāvis Edgars Vīgants neizslēdza arī citus protesta veidus. Piemēram, cūku audzētāji, kuri kā biomasu izmanto cūku mēslus, varētu ierasties ar vircas mucām Rīgā.

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus likumā "Par nodokļiem un nodevām", kas paredz no 2014.gada 1.janvāra ieviest subsidētās enerģijas nodokli. Tāpat valdība atbalstīja "Subsidētās elektroenerģijas nodokļa likumu".

Subsidētās enerģijas nodokļa ieviešanā tiek piedāvātas trīs diferencētas likmes - 15% dabasgāzes stacijām, 10% atjaunojamo energoresursu stacijām un 5% stacijām, kas nodrošina ar siltumenerģiju centralizētās sistēmas un kuru subsidētās enerģijas nodokļa likmei ir tieša ietekme uz siltumenerģijas gala tarifu lietotājam.

Paredzams, ka laika posmā no 2014.gada līdz 2017.gadam subsidētās enerģijas nodokļa iemaksas budžetā būs 105,6 miljoni latu jeb 150,3 miljoni eiro.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!