Foto: LETA

Abu valstsvīru - Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) un Valsts prezidenta Andra Bērziņa - Jaunā gada uzrunās ir precīzi uzsvērti argumenti par labu eiro ieviešanai, šādu viedokli pauda IBS "Prudentia" partneris, ekonomists Ģirts Rungainis.

Viņš norādīja, ka atzinīgi vērtējams Bērziņa teiktais par to, ka ne jau Eiropas Savienībai (ES) ir vajadzīgs, lai Latvija iestājās eiro zonā. "To vajag pašai Latvijai."

Kā iedvesmojošu akcentu attiecībā uz eiro ieviešanu Rungainis dēvēja Dombrovska teikto, ka neviens arī nedomā, ka pēc eiro ieviešanas visas problēmas būs atrisinātas.

Vērtējot abas runas kopumā, Rungainis teica, ka to kopsaucējs šogad esot eiro ieviešana un vēlme domāt par Latvijas iedzīvotājiem un ekonomisko attīstību.

"Dombrovska runā ir mainījusies retorika. Svarīgākie uzsvari ir uz sabiedrības saliedētību, sociālās nevienlīdzības mazināšanu un demogrāfijas veicināšanas aspektiem. Savukārt Bērziņa runā kā svarīgāko varētu akcentēt integrācijas veicināšanu, norādot, ka pašvaldību vēlēšanas nedrīkst kļūt par cīņu, ienaidnieku meklēšanu vai sabiedrības šķelšanu," teica Rungainis.

Kā ziņots, Vecgada uzrunā Ministru prezidents Dombrovskis sacīja, ka Latvijas veiksme ir tikai tad, kad tā kļūst par katra iedzīvotāja veiksmi, vairojot prieku dzīvot un strādāt mūsu valstī.

Tāpat ziņots, ka pirmajā gada dienā Latvijas Televīzijā, uzrunājot valsts iedzīvotājus, Valsts prezidents Bērziņš sacīja, ka Eiropa un pasaule joprojām ir lielu pārmaiņu procesā, un Latvija nedrīkst pazaudēt iespēju būt starp stiprākajām valstīm Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!