Foto: Shutterstock
Līdz ar ārkārtējās situācijas pagarināšanu šonedēļ ir stājušies spēkā daudzi ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai. Viens no tiem ir saistīts ar "2+2 principa" ievērošanu. Bet ko darīt mīlniekiem, kuri ir attiecībās, taču nedzīvo kopā? Vai noteiktais ierobežojums liedz jebkādu fizisku kontaktu?

No 3. decembra visā Latvijā ikvienam ikdienas gaitās jāievēro "2+2 princips" – divi metri, divi cilvēki. Tātad – jāievēro divu metru distance un tikšanās jāierobežo līdz diviem cilvēkiem. Kā informē Veselības ministrijas komunikācijas speciāliste Anna Strapcāne, cilvēkiem, kuri ir attiecībās, joprojām ir iespēja tikties un baudīt tuvību: "Ja nepieciešams nodrošināt personas aprūpi vai ja persona mājsaimniecībā dzīvo viena, ārkārtējās situācijas laikā ir pieļaujami apmeklējumi, bet ne vairāk kā divu mājsaimniecību ietvaros. Respektīvi – mīlnieki var tikties."

""2+2 princips" nozīmē, ka divu metru distancei ir jābūt no otriem diviem cilvēkiem. Tātad, konkrētajā gadījumā distance nav jāievēro," paskaidro ministrijas pārstāve.

Ziņots, ka ārkārtējā situācija Latvijā ir spēkā jau no 9. novembra. Tā tika izsludināta, ņemot vērā straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzes risku.

Tās laikā noteikti stingri pulcēšanās un citi ierobežojumi, lai stabilizētu situāciju un novērstu strauju Covid-19 izplatību. Tāpat ārkārtējās situācijas laikā nedrīkst notikt publiski pasākumi klātienē, kā arī nedrīkst sniegt pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu. Stingras prasības ārkārtējās situācijas laikā ir arī sabiedriskās ēdināšanas vietām, kā arī tirdzniecības centriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!