Foto: Shutterstock
Ģimenes atvaļinājumi nereti bijuši labs sižets komēdijām, kur vecāki cerīgi dodas ar atvasēm kopīgā tuvības pilnā atpūtā, bet galu galā piedzīvo dažādas neveiksmes un, tā teikt, "ir uz pakaļas", savas rozā cerības nepiepildot. Nu beigās, protams, visi saprot ģimenisko saišu nozīmi, apskaujas un tā tālāk... Un realitātē – bieži vien labi domātās kopīgās ģimenes brīvdienas ir pilnas stresa, cenšoties visus iepriecināt un mēģinot darīt maksimālo iespējamo, lai "viss ir ideāli". Tāpat "maģiski" nepazūd attiecību problēmas, esot "brīvlaikā".

Kā izvairīties no tipiskām kļūdām, kas liedz piedzīvot skaistas kopīgas brīvdienas, un kā tās plānot, lai viss noritētu, cik vien iespējams gludi?

Portālā "Psychology Today" par to padomus dod licencēts psihologs Gājs Vinčs.

1. Sarīkojiet ceļojuma pakošanās vakaru.

Tajā katrs ģimenes loceklis iesaistās atbilstoši savām spējām. Varbūt ieslēdziet mūziku un fonā salieciet mantas, kopīgi pārrunājiet, kādas aktivitātes kurš visvairāk gaida.

2. Negaidi no bērniem kaut ko nereālistisku.

Bērni, dodoties kopīgā izbraukumā, visticamāk, būs ļoti satraukti, zinot, ka līdz atrakciju parkam vai citām aktivitātēm jābrauc vairākas stundas. Tikpat maz ticams, ka viņi būs mierīgi, stāvot rindā. Labāk viņus iepriekš sagatavot, ka viss nenotiks ātri. Izdomājiet, kā jūs varētu bērnus nodarbināt, novērst uzmanību no iespējamās garlaicības.

3. Nesastādi pārāk daudz uzdevumu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!