Foto: Publicitātes foto

"STV Pirmā!" sarunu šovā "Starp mums runājot" Gundega Skudriņa un Indra Salcēviča diskutē par to, kas ir krāpšana, vai tā sākas jau emocionāli vai tikai, kad tiek veiktas fiziskas darbības? Vai sievietes un vīrieši krāpšanu uztver dažādi? Un kas ir "Tinder"– labs variants, lai iepazītos ar jauniem draugiem, vai tomēr aplikācija tikai vienas nakts sakariem?

"Manuprāt, ar tām sievietēm ir tā, ka sāpīgāka noteikti ir emocionālā krāpšana, nevis fiziskais fakts kā tāds. Jo, ja tu jūti, ka vīrietis, ar kuru tu dzīvo kopā, ir iemīlējies kādā citā, tas ir daudz smagāk. Turklāt bieži vien sievietes pašas ir vainīgas, ka vīrieši ir krāpnieki, jo karas tiem kaklā ar saviem dziļajiem dekoltē," spriež Indra.

Apspriežot vidējo daudzumu, cik bieži mēs dienā iedomājamies par seksu, Gundega izskaidro savu skatījumu: "Ja mēs distancējamies no tā, ka cilvēks, protams, ir inteliģenta un emocionāla būtne, bet raugāmies uz to caur dabas prizmu, tad populācijā taču ir tā, ka tikai kādi trīs procenti no visas populācijas ir dabiski monogāmi. Tā vienkārši dabā ir iekārtots. Pasaulē tā ir!"

Bet neskatoties uz to, Gundega atzīst, ka, starp viņai pazīstamiem pāriem, krāpšana neesot izplatīta, vismaz viņa par to neesot informēta. Arī Indras draugu lokā krāpšana nav izplatīta, jo, ja attiecībās kaut kas nav kārtībā, viņi uzreiz šķiras, tad atrod nākamo partneri un tad sāk visu no jauna. Opcijas, ka krāpj un satiekas ar diviem vienlaicīgi, īsti neesot.

Tikai kādi trīs procenti no visas populācijas ir dabiski monogāmi. Tā vienkārši dabā ir iekārtots.
Gundega Skudriņa

"Krāpšana tomēr ir cieņas jautājums. Ja tev sieviete vairāk neinteresē, ir apnikusi, nu tad ej prom, šķiries un meklē citu, kura atbilst tavām prasībām, un dzīvo laimīgs!" skarbi spriež Indra.

"Ja krāpj, tātad kādam kaut kā ir pietrūcis," atbild Gundega, kuras laulība ilgst nu jau 21 gadu.
Atšķirība starp vīriešiem un sievietēm, kuri krāpj, esot tāda, ka sievietes māk to noslēpt, viņas viltīgi un gudri var izlikties nevainīgas. "Vīrietis ir kā atvērta grāmata, sēž tajā telefonā nedaudz par ilgu, un uzreiz skaidrs, ko tu tur dari?!" saka Indra un saruna ievirzās par aplikāciju "Tinder".

"Man, protams, tas nav saprotams, ka iepazīstas šādā veidā, bet ir jauni laiki, tas ir normāli. Bet mani pārsteidza, ka tur var redzēt ļoti daudzus precētus cilvēkus,'' stāsta Gundega. Indra par savu pieredzi ar "Tinder" stāsta, ka to ir mēģinājusi izmantot tikai ceļojuma laikā Spānijā, bet nekas dižs no tā neesot sanācis.

Par to kā rīkotos studijas viešņas, ja uzzinātu, ka ir krāptas, Gundega skaidro, ka tas ir ļoti atkarīgs no apstākļiem, kā tas ir bijis un kāpēc tas ir bijis. Par šādām sarežģītām tēmām mēs varam daudz un aktīvi spriest, bet kā būs, kad tas notiks, zināt nav iespējams.

Indra piebilst: "Svarīgi, kādā stāvoklī ir tās attiecības, ja viss ir izbeidzies un tas ir tikai formāli, tad tas ir saprotami. Bet, ja viss ir kārtībā, tad pēc būtības vīrietim, nevajadzētu krāpt. Protams, es gan neesmu vīrietis, lai spriestu. Domāju, ka viņš krāpj tikai tad, ja ir pilnīgi garlaicīgi mājās. Piemēram, ar mani nav garlaicīgi, jo esmu emocionāla, varu psihot, varu lādēties, varu grist gar zemi, tēlot, ka es esmu beigta, un nav garlaicīgi! Ja nav garlaicīgas dzīves, tas satur kopā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!