Foto: Shutterstock
Lielākajā daļā situāciju laulības šķiršana nebūt nav notikums, ko atzīmēt ar glāzi šampanieša. Tā jebkurā gadījumā paredz neveiksmi, kas piedzīvota attiecību veidošanā ar kādreiz tik tuvu un šķietami nevainojamu cilvēku, kā arī gluži likumsakarīgi atstāj sāju vilšanās pēcgaršu.

Tomēr no nepavisam ne gaišā notikuma ir iespējams gūt arī vērtīgas atziņas un izmantot tās jaunas, krietni laimīgākas un labākas, dzīves veidošanai. Novērojumus un ieguvumus, kas balstīti pašas pieredzē, pārtraucot nelaimīgu laulību, piedāvā arī attiecību konsultante un grāmatas "Lessons From the End of a Marriage" autore Liza Ārendsa, atklājot sajūtas, ko guvusi, izdzīvojot sāpīgu un sarežģītu šķiršanos.

Ja šobrīd esi nonākusi līdzīgā situācijā, iespējams, šie ieteikumi tev palīdzēs rast jaunu cerību laimīgākas nākotnes būvēšanai.

Briedums

Foto: Shutterstock

Lai apprecētos, mums jābūt sasniegušiem zināmu vecumu, taču uzskatāmu veidu, kā pārbaudīt, cik nobrieduši esam patiesībā, nav. Rezultātā cilvēki bieži vien slēdz laulības, neapzinoties šo saistību nopietnību un spēku, ko pieprasa savstarpējo attiecību kopšana un attīstīšana.

Iespējams, laulība pat tiek slēgta, balstoties uz bērnībā iesakņojušiem priekšstatiem par to, kādai tai jābūt, kā rezultātā nespējam uzņemties atbildību paši par savu rīcību.

Šai sakarā šķiršanās piedzīvošana un atskārsme, ka sapņi tomēr nav piepildījušies, liek mūsu personībām nobriest ātrāk. Bērnišķīgu fantāziju vietā mēs beidzot saskatām attiecību patieso būtību un saprotam, ko tieši vēlamies no dzīves un cilvēka, ar kuru esam izvēlējušies to pavadīt.

Pašapziņa

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikviena šķiršanās kaut kādā mērā uz brīdi iedragā mūsu pašapziņu, īpaši, ja tās iemesls ir bijusi partnera neuzticība. Gadījumā, ja laulības šķiršana tiek piedzīvota brieduma gados, emocionālais diskomforts ir vēl lielāks, jo uzskatām, ka esam atstāti pie sasistas siles un cerību vēlreiz izveidot jaunas mīlošas attiecības ar parteri nav.

Šai brīdī, lai atbrīvotos ne negatīvajām emocijām un atgūtu zaudēto pārliecību par sevi, situāciju vēlams uzlūkot no gluži pretējas puses. Šķiršanās, visticamāk, ir prasījusi spēju, pirmām kārtām, atzīt pašai sev, ka nejūties laimīga, lai pēc tam jau rastu spēku savu dzīvi mainīt. Ja esi to izdarījusi, patiesībā ir atgūta kontrole pār savu dzīvi, par ko vari tikai lepoties, uzslavējot sevi.

Izpratne

Foto: Shutterstock

Kad pirmā mirkļa emociju vētra ir norimusi, situāciju vari izvērtēt no objektīvāka skatpunkta. Attiecību izjukšana ir samērā drastisks, tomēr ļoti efektīvs veids, kā mums paraudzīties uz sevi no malas, lai saprastu, kādas ir mūsu vājības, trūkumi un kļūdas, kas pieļautas, kā arī rastu atbildi uz jautājumu, ko vēlamies no partnera un attiecībām un, kas ir vēl būtiskāk, ko piedzīvot noteikti nevēlamies.

Ļauj attiecību izjukšanai būt kaut kā jauna sākumam savā dzīvē, lai tālāk tu spētu attiecības ar pretējo dzimumu veidot veiksmīgāk un vienkāršāk, balstoties gūtajās kļūdās un secinājumos.

Pateicība

Foto: Shutterstock

Reiz zaudējusi visu, tu vairs nekad neko neuztversi kā pašsaprotamu. Izjūkot laulībai, nebūtībā pazūd arī tavi nākotnes sapņi un ieceres, atstājot tevi vien ar konkrētā brīža "bagāžu".

Tieši šādos brīžos mēs vislabāk spējam saprast un novērtēt to, par ko šai dzīvē esam pateicīgi. Par draudzeni, kura atnesa siltu ēdienu brīdī, kad pat nespēji izkāpt no gultas, par kolēģiem, kuri ierosināja tev uzņemties aizraujoša projekta izpildi, tā novēršot domas no sirdssāpēm.

Brīžos, kad piedzīvojam krīzes situācijas, visskaidrāk izkristalizējas mūsu patiesie draugi un cilvēki, kuriem neesam vienaldzīgi. Esi par to pateicīga un nekad neuztver šos dārgumus kā kaut ko pašsaprotamu un nezūdošu!

Neatkarība

Foto: Shutterstock

Kad esi pārtraukusi pilnībā visas attiecības ar cilvēku, kurš tevi darījis nelaimīgu, jums vairs nekādā mērā neesot saistītiem (protams, ja neesat kopīgu atvašu vecāki), dzīve atkal ir tavās rokās.

Tu pati esi noteicēja pār savu ikdienu, sapņiem, mērķiem un veidiem, kā tos realizēt. Izbaudi šo neatkarību, izmantojot to pilnībā un ar jaunu sparu metoties dzīvē, lai tvertu ikvienu jauno iespēju un brīvību, ko tā piedāvā!

Modinātāja zvans

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairums cilvēku pēc laulības šķiršanas saprot, ka attiecību izjukšana ir bijusi kā modinātāja zvans, lai ar svaigu skatienu paraudzītos sev apkārt. Ļoti iespējams, jau sen neesi dzīvojusi tā, kā to vēlies, pati šo faktu pat neapjaušot.

Ja tā patiešām ir, tev ir dotas visas iespējas, lai savu ikdienu mainītu. Atrodi jaunu darbu, izremontē mājokli, iegādājies suni, ko tik sen vēlējies, taču nevarēji atļauties bijušā partnera alerģijas dēļ… Sāc beidzot dzīvot sev!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!