Dzīve ir tik krāsaina un dažāda. Ir pāri, kuriem jau savlaicīgi plānojot kāzas, pēkšņi piesakās bērniņš, bet ir arī tādi, kuri apzināti aši plāno kāzas, lai mazā atvasīte varētu ierasties jau precētā savienībā. Lai arī kā nebūtu, ir reizes, kad pāris par šiem jaunumiem vēl nevēlas atklāt visiem viesiem, tāpēc rūpīgi jāpadomā, kā šo faktu nomaskēt. Turpinājumā daži "Kāzu Aģentūras" un kāzu organizatores Daces Miezītes ieteikumi, kā grūtniecību kāzu dienā padarīt nemanāmāku.

Rīko kāzās pašā grūtniecības sākumposmā, kamēr vēl nav redzams vēders. Latvijas likumdošana atļauj izņēmuma kārtā rīkot laulības paātrinātā kārtā – bērniņa gaidības ir pie šiem izņēmumiem, stāsta Dace Miezīte. Kāzas var organizēt gan pēc nedēļas, gan pēc mēneša, no brīža, kad jaunais pāris ir uzzinājis par laimīgo ģimenes papildinājumu.

Veiksmīga ziedu pušķa turēšana. Kāzu dienā, cik vien daudz iespējams, centies turēt līgavas pušķi priekšā vēderam, tādējādi ne bildēs būs manāms jau izveidojies vēderiņš, ne arī viesi kaut ko nojautīs. Līgavas pušķi pasūti lielu un spurainu, lai tas nosegtu vēdera zonu. Tomēr tajā pašā laikā rēķinies, ka liels pušķis var būt arī smags.

Velc kurpes bez papēža. Padoms, par ko tavas kājas būs pateicīgas! Lai izvairītos no kāju piepampšanas un sūrstēšanas, izvairies no papēžkurpēm.

Ieplāno bezalkoholiskos dzērienus un kokteiļus savai kāzu dienai. Tādā veidā neviens nezinās, ka nevari dzert alkoholu. Ja kāds to pamana, tad patiesi skanēs tādā frāze kā: "Es jau jūtos apreibusi no pašas skaistās dienas vien." Un nevienam nekādas aizdomas neradīsies.

Izvēlies piemērotu kleitas dizainu. Biežākais ieteikums ir izvēlēties brīvu un krītošu kāzu kleitu, tajā pašā laikā ir līgaviņas, kuras, precoties gaidību sākumposmā, izvēlās apspīlētas kleitas un nemaz nevar pateikt par viņu īpašo noslēpumu. Zelta atslēga – izvēlēties figūrai atbilstošu kleitu!

Izvairies no nelabas dūšas kairinātājiem. Ņemot vērā, ka gaidību sākumposmā bieži sievietēm ir nelaba dūša no atsevišķiem ēdieniem, pievērs uzmanību ēdienkartes izvēlei un tam, lai nekas neizsauktu nelabu dūšu.

Citus padomus, kā plānot kāzas, ja līgava ir gaidībās, meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!