"Kad precēsieties? Nākamvasar? Un sākat plānot jau tagad?" – ja tu esi līgavas vai līgavaiņa statusā un 2022. gadā ceri mīt gredzenus, iespējams, šajā sarunā atpazīsti sevi. Kamēr vieniem šķiet, ka laiks ir kā jūra un plānošanai gadu iepriekš nav iemesla, citi, ņemot vērā, ka daļa pāru savas lielās un skaistās kāzas pandēmijas dēļ bija spiesti pārcelt, šo lēmumu pamato ar lielo pieprasījumu, par ko var dzirdēt no viesu namiem, fotogrāfiem un citiem profesionāļiem. Diemžēl nākamvasar dienu nav kļuvis vairāk, tāpēc svarīgi rakt dziļāk un saprast – vai plānošana jāuzsāk tagad, kā, samazinot izmaksas, lielajā dienā izbaudīt visu, ko sirds kāro, un kas var palīdzēt izvēlēties pašu piemērotāko konceptu.

"Bannté Events" pasākumu organizatore Inga Bērziņa teic, ka jau no pagājušā gada ir novērojama tendence pārcelt vai atcelt kāzas. "Bija cilvēki, kas no pagājušā gada pārcēla kāzas uz šo gadu un šogad atcēla pavisam, saprotot, ka lielas kāzas organizēt nevarēs, bet mazas negrib," stāsta Bērziņa, piebilstot, ka netrūkst arī pāru, kas bijuši spiesti apprecēties mazā kompānijā. "Taču esam pārcēluši arī dažas kāzas jau tagad uz nākamo gadu, tāpēc var teikt, ka tendence pārcelt vai atcelt kāzas uz nenoteiktu laiku ir novērojama."

Tā kā kāzu rīkošanu likums atļauj, pēc Bērziņas teiktā, vietējie lielākā vai mazākā sastāvā kāzas turpina svinēt un rīkot, savukārt pārcelt lielo dienu pārsvarā izvēlas tie, kas dzīvo ārzemēs. "Jo tas nozīmē, ka viņu viesiem nav iespējas atbraukt, izsēdēt pašizolācijā 10 dienas, vai arī pastāv kādas citas problēmas ar uzturēšanos Latvijā," skaidro Bērziņa. Kāzu organizatore, dekoratore un "Mintdeco" vadītāja Iluta Piternika stāsta, ka šī paša iemesla dēļ viņas klientu lokā ir pāris, kura kāzas jau no 2020. gada tiek pārceltas un, cerams, beidzot notiks 2022. gadā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!