Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka atvainošanās nereti nemaz nav tik vienkārša. Tomēr, lai tavi vārdi panāktu gaidīto efektu, ņem vērā "Cosmopolitan" apkopotās frāzes, ko aizstāvēšanās runā labāk nelietot!

Man ir žēl, bet...

Pat, ja jūties nedaudz aizkaitināta, tomēr reizē apzinies, ka neesi rīkojusies pareizi, savā atvainošanās runā noteikti neiekļauj tik nevajadzīgo vārdu "Bet..."!

Tas radīs iespaidu, ka tava atvainošanās nenāk no sirds.

Man žēl, ka tu šādi jūties

Šādi izrādīsi nevis līdzjūtību un nožēlu, bet radīsi iespaidu, ka tev sarunas biedra sajūtas patiesībā ir vienaldzīgas. Atceries, ka tieši tu liki šim cilvēkam justies nelāgi!

Arī tu dažreiz...

Protams, pagale nekad nedeg viena, tomēr, ja no sirds vēlies atvainoties, izvairies no jaunas argumentācijas cīņas un diskusijas par sarunas biedra negatīvajām īpašībām, paradumiem vai nodarījumiem.

Es zinu, es tikai...

Nepatīkamās rīcības iemeslus labāk atklāj pēc atvainošanās – cilvēkam, kuru esi aizskārusi vismazāk vajadzīgs klausīties iemeslos, kāpēc rīkojies nelāgi.

Tu pārspīlē!

Atceries, ka cilvēki nekad nepārdzīvo par niekiem. Pat, ja tev šķiet, ka neesi izdarījusi neko aizvainojošu, apbēdinātā persona jūtas sāpināta un, tātad, šim cilvēkam tava rīcība ir kas vairāk par niekiem un pārspīlēts netiek nekas.

Dusmošanās par sarunas biedra dusmām

Lai atvainošanās saruna beigtos ar izlīgumu, nekādā gadījumā nesāc bakstīt cilvēkam, kuram atvainojies, ar pirkstu, apsūdzot viņu. Ja tevī mājo šāda vēlme, labāk nogaidi ar atvainošanos!

Vai tev ir PMS?

Ja strīdies ar draudzeni, nekādā gadījumā nepiesauc tādu muļķīgu argumentu kā pirmsmenstruālais sindroms! Pat, ja tas radījis iemeslu viņas aizvainojumam, viņa to nekad neatzīs un strīds kļūs tikai nopietnāks.

Es negribu par to strīdēties!

Lai par "to" nenāktos strīdēties, atvainojies, gūsti mācību un apņemies nekad vairs nepieļaut līdzīgas kļūdas komunikācijā ar līdzcilvēkiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!