Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Šķiršanās ir gana grūta ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem, kuri tiek iesaistīti vecāku savstarpējās attiecībās. "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" nupat pasaules labākā vīnziņa titula ieguvējs Raimonds Tomsons dalās pieredzē, kad tika šķirta viņa pirmā laulība, kurā dzimusi vecākā meita. Kā atzīst Tomsons, grūtākais šajā procesā ir saglabāt mieru, nosvērtību un veselo saprātu, taču vēl svarīgāk – par prioritāti noteikt bērnu.

Raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Tomsons atzīst, ka šķiršanās ir sāpīgs un nepatīkams process: "Vēl jo vairāk, ja ir bērns iesaistīts, tas ir vēl sarežģītāk. Manuprāt, lielākā atziņa, ko novēroju, ka jānoliek par prioritāti bērns, ko, protams, pieaugušajiem ir ļoti grūti izdarīt – pārkāpt pāri saviem ego un "nodīlot" to visu tā, lai šķiršanās ir maksimāli viegla un nesāpīga šim bērnam." Vīnzinis norāda, ka nevarēs kā speciālists ieteikt pareizo veidu, kā izšķirties, taču galvenajam mērķim ir jābūt bērnam.


"Jābūt baigai drošsirdībai, un tev ir jāpārkāpj visam pāri, jānoliek tas malā, un to man liekas ir ļoti grūti izdarīt. Tas arī savā ziņā parāda, cik viedi un inteliģenti ir vecāki. Jāatzīst – mums arī tas nesanāca tā, kā tam vajadzētu būt. Tagad, ar veselo saprātu skatoties atpakaļ, ja man šāds jautājums tiek uzdots, tad, protams, ieteikums ir nolikt bērnu kā galveno, lai viņš vismazāk to redz un cieš," iesaka Tomsons.

Vēl kāds apstāklis ir spēja jaunajās attiecībās pieņemt otra iepriekšējo dzīvi. "Tas arī ir grūti un, protams, modelis katrai ģimenei droši vien laika gaitā izstrādājas," saka vīnzinis. Tomsona pieredzē vecākā meita turpinājusi dzīvot pie mammas, kas sākumā bijis grūti, taču izrādījies labākais lēmums, un tas neliedzot tikties un pavadīt laiku kopā ar bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!