Politiķis un uzņēmējs Edgars Jaunups atzīst, ka dēla audzināšanā viņam ir piešķirta asistenta loma, taču arī tā esot ļoti svarīga. Pat, esot par asistentu, vīrietis apzinās, ka viņam ir dota konkrēta loma, kuru nevar aizstāv neviens cits, pat māte, viņš skaidro raidījumā "Starp mums runājot".

Jaunups uzskata – ir uzdevumi, kurus bērnu audzināšanā ir labāk, ja veic tēvs, sevišķi tad, ja ģimenē aug dēls. "Ir kaut kādas lietas, kas ir stāsts par tēviem un dēliem," viņš skaidro. Viņaprāt, tieši tēvam vajadzētu atvasei mācīt dažādas pieklājības normas, piemēram, ka sievietes jālaiž pa priekšu, viņām pēc iespējas vairāk ir jāpalīdz u.c. "Manuprāt, ir daudz labāk, ja tādas lietas dēlam stāsta vīrietis – nevis sieviete," piebilst uzņēmējs.

Taču labas manieres un pieklājība pret pretējo dzimumu nav vienīgā lieta, ko bērnam var iemācīt tēvs. Šajā rakstā lasi kādas vēl sešas prasmes atvasei var iemācīt tikai tēvs. Savukārt te lasi rakstu kolekciju par to, kāda ir vīrieša loma konkrētos bērna vecumposmos. Tajā atradīsi arī rakstus par vīriešiem dzemdību zālē, 14 lietas, kuras ikvienam tēvam būtu jāiemāca saviem bērniem, kā arī daudzus citus interesantus un izklītojošus rakstus par tēva lomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!