Foto: Publicitātes attēls
2017. gada 2. janvārī noslēdzies "Laimas" namiņa projekts. "Laimas" namiņa un Bērnu slimnīcas fonda pārstāvji izsaka pateicību Latvijas iedzīvotājiem un viesiem par rekordlielu atsaucību un sniegto palīdzību, lai piepildītu 1 200 Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļas mazo pacientu sapņus.

Šogad ar sabiedrības un uzņēmumu atbalstu ir izdevies sagādāt bērniem visas viņu kārotās dāvanas, tostarp 142 velosipēdus, 141 rotaļu mašīnu, 127 lelles, 120 lego un 55 mobilos tālruņus un vēl daudz ko citu.

Papildu populārākajām lietām, šogad bērni ir sapņojuši un Ziemassvētkos saņēmuši noderīgas lietas savu talantu attīstīšanai – sintezatorus, ģitāras, hokeja inventāru, florbola nūjas. Līdztekus lielākām dāvanām, bērni sapņoja arī par tādām ikdienā nepieciešamām lietām kā gultiņa, apģērbs, kosmētika un saldumi. 2016. gada "Laimas" namiņa apmeklētāji bērniem sarūpējuši arī sirsnīgas un netradicionālas dāvanas – zivtiņu akvārijā, elektrisko urbjmašīnu, dinamometrisko atslēgu. Šī gada mīļākais lūgums tika saņemts no kādas meitenes, kura Ziemassvētkos vēlējās saņemt vienkārši daudz mīlestības.

"Esam saviļņoti un priecīgi par šo svētku sajūtu, ko Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļā jau trešo gadu pēc kārtas ienesa "Laimas" namiņa projekta atbalstītāji. Bērnu prieks un laime, ieraugot svētku sveicienu, liek uz brīdi aizmirst, ka gada sirsnīgākais laiks jāpavada slimnīcā, jo saslimšana ir ļoti nopietna un nepieciešama liela pacietība un spēks ceļā uz atlabšanu. Sūtām siltus un sirsnīgus pateicības vārdus visiem atbalstītājiem un ceram, ka arī nākamajā gadā mums kopīgiem spēkiem izdosies iepriecināt vēl vairāk bērnus visā Latvijā un Bērnu slimnīcā," uzsver Bērnu slimnīcas fonda priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

"Laimas" namiņš pie Laimas pulksteņa šogad darbojās jau piekto gadu, un kopš 2012. gada, kopā tajā ir piepildīti vairāk nekā 3 700 bērnu sapņi Ziemassvētkos. Namiņa darbības mērķis bija sarūpēt gaišus, sirsnīgus un priecīgus Ziemassvētkus tām ģimenēm, kas pašas to nevar atļauties. Trešo gadu pēc kārtas "Laimas" namiņa projektā iesaistījās arī Bērnu slimnīcas fonds, lai iepriecinātu un ienestu Ziemassvētku brīnumu Onkoloģijas nodaļas mazo pacientu ikdienā, kuriem svētkus nācās pavadīt slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!