Foto: Publicitātes foto
Šogad jau četrpadsmito gadu pēc kārtas labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" no 3. līdz 9. oktobrim rīko akciju "Labo darbu nedēļa".

Šīs nedēļas laikā Latvijas sabiedrība aicināta būt aktīviem, paskatīties apkārt, ieraudzīt un sniegt atbalstu tiem, kam tas nepieciešams.

2021. gadā akcijas aicinājumam atsaucās teju 15 000 cilvēku, paveicot vairāk nekā 300 labos darbus Latvijā, ziņo "Palīdzēsim.lv".

"Labo darbu nedēļa" ir lielisks instruments un platforma, kas ļauj aizsākt palīdzēšanas un brīvprātības procesus, lai tos turpinātu arī nākotnē, meklētu jaunus risinājumus un viens otru iedvesmotu labajiem darbiem.

Akcijas laikā vienmēr tiek pievērsta uzmanība aktuālajām vajadzībām. Šogad īpašu vērību "Palīdzēsim.lv" pievērš tam, lai Latvijā dzīvojošie ukraiņi aktīvi tiktu iesaistīti un līdzdarbotos labo darbu veikšanā.

Ko "Labo darbu nedēļā" var darīt?

  • doties uz dzīvnieku patversmi;
  • apciemot vientuļos pensionārus, palīdzot dārza darbos;
  • sakopt vietējo apkārtni;
  • nodot asinis;
  • ziedot apģērbu, saimniecības lietas vai pārtiku;
  • dalīties ar sirdssiltumu un aprunāties, kopīgi padzert tēju, uzspēlēt galda spēles ar kādu, kam ikdienā ir vientuļi;
  • veikt jebkuru darbu, par kuru saņemsiet pretī sirsnīgu "Paldies!", un tā būs liela pateicība un prieks par padarīto darbu arī pašam!


Arī šogad akcijas laikā darbosies interaktīva mājaslapa ar Latvijas karti, kur ikvienam dalībniekam ir iespēja atzīmēt savu plānoto vai/un paveikto labo darbu: http://labodarbunedela.palidzesim.lv

Lai iedvesmotu viens otru un vairotu labo, kad labais darbs ir veikts, "Palīdzēsim.lv" aicina par to pastāstīt sociālajos tīklos ar tēmturi #labodarbunedela.

Ja zini, kam noderētu palīdzība, raksti: info@palidzesim.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!