Foto: Shutterstock
Kas nepieciešams, lai izveidotu harmoniskas attiecības? Vien daži sīkumi, kas ļaus saglabāt jūtas vienam pret otru. Rīti mēdz būs saspringti – jātiek ārā no gultas un jāsteidz dienas gaitās – kam uz darbu, kam bērnus sagatavot bērnudārzam vai skolai. Taču, ja tavā ģimenē viena no galvenajām prioritātēm ir harmoniskas attiecības ar partneri, tad, pirms pamest māju vai pavadīt mīļoto, ir jāparūpējas par attiecību kopšanu.

Tie, kuri ir laimīgi pāri, no rītiem veic īpašus rituālus. Tos portālam "Huffington Post" atklāj gan attiecību speciālisti, gan tie, kuri sevi uzskata par laimīgiem savās partnerattiecībās.

Paraudzīties acīs

"Mēs kopā tīrām zobus un šīs dažas minūtes skatāmies viens otram acīs. Turklāt mēs viens otram pieskaramies: uzliekam roku uz gurniem, galvu uz pleca un noglāstām viens otram kakla zonu," stāsta Arnolds.

Apskāvieni

"Vīrs aiziet uz darbu vēl līdz tam, kad es ceļos. Pirms aiziešanas viņš uz dažām minūtēm ieraušas mūsu gultā un cieši mani apskauj. Šie mirkļi, kad esam blakus un elpojam vienā ritmā, ir labākais dienas sākums," stāsta blogere Mega Konlija.

  • Šajā rakstā atradīsi saticības formulu jeb skaidrojumu, par kādām tēmām laimīgi pāri nestrīdas.

Censties celties vienā un tajā pašā laikā

"Daudzi no rītiem nodarbojas ar savām lietām un viens ar otru nesarunājas. Daži cilvēki pamostas jau pēc tam, kad partneris ir aizgājis uz darbu. Runa nav par celšanos pulksten 4 vai par to, ja partneris strādā maiņu darbu, vienkārši – cilvēkiem patīk pagulēt. Bet viņi noguļ visvērtīgāko laiku attiecībās – dienas sākumu," norāda psihoterapeits Kurts Smits.
Foto: Shutterstock

Kopīgas brokastis

"Mēs ar sievu sēžam blakus, runājamies par dienas plāniem vai klausāmies putnu dziesmās. Baudām šo kopābūšanu, pat ja mums ir vien 15 minūtes laika," atklāj Aleksandrs.

Skūpsts uz atvadām

"Ir svarīgi parādīt savu mīlestību pirms šķiršanās. Viņš aiziet uz darbu stundu pirms jāceļas man, un vienmēr mani noskūpsta uz atvadām. Man ir ļoti svarīgi just, ka viņš par mani domā, pirms iziet no mājas," atzīstas blogere Rebeka Sī.

  • Te atradīsi precētu pāru padomus veiksmīgai laulībai.

Rīts bez viedierīcēm

"Pat ja mums ir tikai piecas desmit minūtes laika, mēs sēžamies un dzeram tēju. Un tikai pēc tam mēs izejam no mājām vai sākam sarunas pa tālruni. Brokastu laikā viedierīces ir aizliegtas. Mēs vienmēr brokastojam kopā, pat ja ļoti steidzamies. Mēs runājamies par to, ar ko plānojam nodarboties dienas gaitā, vai apspriežam jaunumus. Dažreiz mēs ēdam klusējot. Tagad ir neprātīga dzīve, klusas, ģimeniskas brokastis ir vienīgā iespēja atgūt elpu," saka ģimeņu konsultants Vinfreds Reilijs.
Foto: Shutterstock

Rīta darbiņu dalīšana

"Jāmodina bērni, tie jāsagatavo un jāpavada uz skolu. Bieži visi šie darbi gulstas uz sieviešu pleciem. Bet laimīgi pāri to visu dara kopā. Komandas darbs no rītiem palīdz nostiprināt attiecības un sniedz tuvības sajūtu visai dienai," uzskata Kurts Smits.

Smaids, pat ja māc nogurums

"Rīta stundas bieži mēdz būt saspringtas. Pāri ar stāžu uzsmaida viens otram, pirms iziet no mājām, un pagūst arī pārmīt kaut dažas frāzes," stāsta klīniskā psiholoģe Mērija Lenda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!