Foto: Publicitātes attēls
Iznācis krāšņs izdevums – grāmata "Burvju maska". Tās autori ir Ādažu un Rīgas skolu skolēni, kas savus sacerējumus un zīmējumus veltījuši bērniem, kuri pašlaik nevar rotaļāties laukā, bet ir spiesti uzturēties slimnīcas palātā un nēsāt medicīniskās maskas, jo sirgst ar asins vēzi.

Īsos stāstiņos vai dzejoļos ietvertos novēlējumus bērni rakstījuši katrs savā dzimtajā valodā, jo slimība nešķiro pēc tautībām. Nelaime var pieklauvēt pie katrām durvīm. Palīdzēt to pārvarēt var gan tuvs cilvēks, gan kaimiņš no pretējās mājas, kurš pasaka labu vārdu, uzmundrina un liek kaut vai uz mirklīti pasmaidīt.

Grāmata izdota par labdarības organizācijas "Leukaemia&Mieloma Baltic" līdzekļiem. Tās valdes locekle Kristīne Apsalone portālam Cālis.lv stāsta: "Mēs lūdzām skolēnus uzrakstīt savus novēlējumus tiem zēniem un meitenēm, kuri ļoti daudz laika pavada slimnīcā, kuriem, dzirdot vārdu "maska", prātā nāk nevis karnevāls, bet gan apnicīgais auduma gabaliņš uz sejas. Tieši tāda ir dzīve bērniem, kas slimo ar asins vēzi."

"Rezultāts pārspēja visas mūsu cerības. Saņēmām veselu bagātību! Kādas meitenītes stāstā maska pārvēršas par neiedomājami skaistu taurenīti, citai tas ir saules zaķītis. Viens autors raksta, ka viņš speciāli guļot maskā, jo tādējādi reiz redzējis apbrīnojami skaistu sapni un grib to piedzīvot atkal. Ir vēstījums par Veselības feju un Raganu – slimību, arī par rūķiem un elfiem, kuri šādās maskās staigā visu laiku… Atsevišķs stāsts ir par zīmējumiem – tie ir mazi šedevri! Grāmatas vākam izvēlēts 15 gadu vecās Ādažu mākslas skolas audzēknes Tīnas Dukas zīmējums," par ideju turpina stāstīt Apsalone.

Foto: Publicitātes attēls

"Vēlreiz pārliecinājāmies, ka bērnu fantāzija ir bezgalīga. Neviens pieaugušais nespētu izdomāt to, ko ir radījuši šie zēni un meitenes, turklāt tā ir ne tikai viņu radošā izpausme, bet arī katra personisks labais darbs, pret ko bērni izturējās ar milzīgu atbildības izjūtu," tā Apsalone.

Grāmatas "Burvju maska" oficiālā atklāšana jau notikusi. Pasākums risinājās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas "Saulaino dienu bibliotēkā", kura laikā jaunie autori pasniedza grāmatas saviem vienaudžiem, kuri pašlaik ārstējas slimnīcā. Īpašu atmosfēru visam piešķirs bērnu radošo kolektīvu uzstāšanās.

Unikālais izdevums "Burvju maska" ir nopērkams Latvijas grāmatnīcās, kā arī elektroniski: Lmshop.eu. Visi ieņēmumi tiks izlietoti jaunam grāmatas izdevumam, kā arī ar asins vēzi slimo bērnu un pieaugušo atbalstam.

Foto: Publicitātes attēls

Organizācija "Leukaemia&Myeloma Baltic" ir starptautiskās labdarības organizācijas "Leukaemia&Myeloma Research UK" filiāle. Tās mērķi ir informēt sabiedrības par asins slimību profilaksi un ārstēšanas iespējām, psiholoģiska palīdzība asins vēža slimniekiem, bioapdrošināšanas veicināšana nacionālā līmenī, kā arī starptautiska medicīniskās rehabilitācijas centra izveide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!