Foto: Shutterstock
Gumijas zābaki kājās, lietussargs virs galvas, un bērni var doties baudīt peļķes. Neviens nav teicis, ka šim laikam jābūt drēgnam un tumšam. Pasākumu klāsts brīvdienām apliecina pretējo – spilgti notikumi izrotā oktobra pēdējo nedēļas nogali un "Kurp.es" apkopotais 10 interesantāko pasākumu tops tā vien aicina ģimenes lēkt iekšā piedzīvojumos un jaunu vietu atklājumos.

Sestdien 27. oktobrī

Pulksten 12 "Kim?" bērnu diena

Bērnu diena laikmetīgās mākslas centrā "Kim?" tiek organizēta 13. Baltijas triennāles laikā. Bērni vecumā no četriem līdz 10 gadiem varēs iepazīties ar izstādi, izmantojot īpašu darba burtnīciņu, kā arī izpaust savu talantu radošajā darbnīcā. Iespējama pamatīga noķēpāšanās.

Pulksten 11 "Kas par traku, tas par traku"

Izrāde bērniem un jauniešiem "Kas par traku, tas par traku" būs īsts ceļojums latviešu izcilā dzejnieka Ojāra Vācieša fantāzijas, viņa radīto dzejas tēlu pasaulē, kas skatītāju priekšā atdzīvojas – dzied, dejo, spēlējas, iesaistot arī skatītājus. Izrādē tiek spēlēti dzīvie mūzikas instrumenti, publika aktīvi līdzdarbojas un pat dejo krakovjaku. Izrāde nominēta Latvijas teātra gada balvai "Spēlmaņu nakts 2013/2014" kategorijā – gada labākā izrāde bērniem vai jauniešiem! Šis pasākums notiek Ditas Balčus teātrī, Jelgavā.

Pulksten 11 "Es un māksla nodarbība: Kas mīt muzejā?" Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Nodarbību vadīs māksliniece Maija Rezenberga, kura daļu savas dzīves pavadījusi Umbrijā, Itālijā. Šajā laikā tapusi ilustrāciju grāmata "Kas dzīvo Umbrijas mežos?", liekot bērniem meklēt dzīvniekus starp krāšņajām lappusēm. Arī izstādē "Kurš kuram draugs?" redzam dažādus cilvēka tuvākos dzīvnieku pasaules draugus, bet vai muzejā mīt vēl kāds? Mākslinieces pavadībā bērniem būs iespēja radīt katram savu meža ainavu.

Pulksten 12 Muzikālā ģimeņu sestdiena Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Rudens skanējumu varēsiet saklausīt kopā ar mūziķi Jolantu Kalniņu, kura aicinās bērnus ieklausīties kokles spēlē, kopā izdziedāt rudens dziesmas un iemācīties kādu rotaļu muzikālajā ģimeņu sestdienā LNB Bērnu literatūras centrā. Kā vēsta organizatori, rudens ir "brīdis, kad dabā iestājas īpašs rimtums, skanīgas dziesmas palīdz atrast sajūtu, kas dod spēku ļauties tālākam gada ritējumam."

Pulksten 14 izrāde "Lidojošais šķīvītis" "Dirty Deal" teātrī

Izrādē "Lidojošais šķīvītis" divi aizrautīgi pētnieki aicinās bērnus doties kosmiskā ceļojumā, meklējot nezināmas planētas un nezināmu planētu vēl mazāk zināmos iemītniekus. Caur šiem meklējumiem mēģinot apzināt arī to, kas un kādi esam mēs paši. Ceļojuma dalībnieki iepazīsies ar interesantiem zinātnes atklājumiem un teorijām, kā arī atsvaidzinās pamatzināšanas astronomijā.

Pulksten 16 Leģendu nakts Latvijas pilīs un muižās

Jau septīto reizi Latvijas novados pilis un muižas aicina viesus baudīt īpašu gaisotni un aizraujošus pasākumus tradicionālajā Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētajā Leģendu naktī. Piļu un muižu ļaudis – zālēs, torņos, pagrabos, pagalmos un parkos – uzņems viesus, lai dalītos ar ticamiem un neticamiem stāstiem, klasiskām un mūsdienīgām melodijām, izrādēm, pašmāju gardumiem un aicinātu radoši izpausties.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien 28. oktobrī

Pulksten 10 "Kino Bize" Bērnu rīts

Kinoteātra "Kino Bize" Bērnu rīti notiek katru otro svētdienu, tie ietver gan atmiņā paliekošas animācijas filmas, gan aizraujošas darbnīcas un sarunas. 28. oktobra Bērnu rīts tiks iesākts ar animācijas filmu "Auniņš Šons". Auniņš Šons kāro pēc atpūtas no fermas darbiem, taču pārpratumu rezultātā ar visu savu ganāmpulku nonāk Lielā pilsētā. Tur viņu sagaida neticami piedzīvojumi un šķēršļi, lai atkal nonāktu mājās.

Pulksten 10 "Mazulis ausās, mūziku klausās…" Latvijas Nacionālajā operā

Kurš teicis, ka opera paredzēta tikai pieaugušajiem? 100. sezonā LNO ar lielu prieku ver vaļā savas Baltā nama durvis arī pašiem jaunākajiem kultūras notikumu baudītājiem – bērniem līdz četru gadu vecumam. Operas un baleta tematikai veltītie koncerti "Mazulis ausās, mūziku klausās" padarīs bērnu pirmo sastapšanos ar Mocartu, Haidnu un Bokarīni īpaši ērtu, jautru un patīkamu.

Pulksten 12 Eklērmošķīšu meistarklase bērniem eklērnīcā "Raunas Dārzs"

Tikmēr īpaši aizraujošu un garšīgu darbnīcu sarūpējuši eklērnīcas "Raunas dārzs" darbinieki. Bērni savām rokām varēs pagatavot eklērus un piešķirt tiem gan acis, gan vārdus, gan unikālu izskatu – nu īsti eklērmošķīši! Ja brīvdienas vēlaties pavadīt saldās noskaņās, šī meistarklase būs paredzēta tieši Jūsu bērnam.

Pulksten 18.30 "Spoku Taka 2018" etnogrāfiskajā viesu namā "Gungas"

Īsti rudenīgās noskaņās tērpsies Gungu mežs netālu no Ādažiem. Ieejot meža pasaulē, varēsiet uzzināt, kas tajā dzīvo un spokojas, kā arī nogaršot burvju dziru, apskatīt raganu jaunos mitekļus un iemācīties maģisko raganu deju, kura noderēs ikdienas burzmās. Atjaunotā Spoku taka sola ne tikai šos mistiskos notikumus, bet vairāk spēsiet ieraudzīt, ja to apmeklēsiet.

Plašāku informāciju par šiem un citiem pasākumiem atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!