Foto: Shutterstock

No nākamā gada Rīgas bērnudārzos bez maksas ēdinās bērnus no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm. To paredz Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas ceturtdien, 15. decembrī, akceptētais lēmumprojekts par izglītojamajiem, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība.

Patlaban no Rīgas budžeta līdzekļiem tiek segtas ēdināšanas (pusdienu) izmaksas visiem izglītojamiem, kuri Rīgā apgūst pamatizglītības programmu 5.–9. klasē pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs un Kultūras ministrijas padotībā esošajās izglītības iestādēs. 1.–4. klašu skolēnu ēdināšanu apmaksā valsts, informēja pašvaldībā.

No nākamā gada papildus no pilsētas budžeta tiks segtas ēdināšanas (brokastu, pusdienu, launaga) izmaksas visiem izglītojamiem, kuri Rīgas administratīvajā teritorijā esošajās pašvaldības vai privātajās izglītības iestādēs apgūst licencētu pirmsskolas izglītības programmu, ja ģimene saskaņā ar Rīgas Sociālā dienesta lēmumu atbilst trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam, vai ir daudzbērnu ģimene.

Daudzbērnu ģimenes tiks noteiktas pēc Rīgas domes Vienotās informācijas sistēmas datiem. Par daudzbērnu ģimenēm tiek atzītas tādas vienā adresē Rīgas administratīvajā teritorijā deklarētas ģimenes, kuras aprūpē vismaz trīs bērnus, to skaitā: izglītojamo un izglītojamā brāļus, māsas, pusmāsas, pusbrāļus vai audžuģimenē ievietotos un aizbildnībā esošos bērnus (arī pilngadību sasniegušos, ja tie apgūst vidējo izglītību).

Saskaņā ar Rīgas domes Labklājības departamenta sniegtajiem datiem, trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam atbilst 687 bērni, no tiem, 651 bērni apmeklē pašvaldības bērnudārzus, 24 bērni pirmsskolu grupas skolās un 12 bērni iet privātajos bērnudārzos.

Saskaņā ar Rīgas domes Vienotās informācijas sistēmas provizoriskajiem datiem, 2408 bērnu ir no daudzbērnu ģimenēm, no tiem, 2003 bērni ir pašvaldības bērnudārzos, 143 bērni pašvaldības skolu pirmsskolu grupās, 262 bērni privātajos bērnudārzos.

Gala lēmumu par trūcīgo, maznodrošināto un daudzbērnu ģimeņu bērnu ēdināšanu bez maksas pieņems Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!