Foto: Shutterstock

No februāra līdz maijam Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas īstenotās kampaņas "BioLoģiski!" laikā notiks izglītojošu nodarbību-diskusiju cikls par bioloģisko pārtiku "Bioloģiskās sarunas".

Pirmā lekcija notiks 22. februārī no pulksten 14 līdz 16 Rīgas Dzemdību nama Baltajā zālē, Miera ielā 45. Aicināti visi interesenti, ieeja – bez maksas.

Vai bērnam jādod tikai un vienīgi bioloģiskā pārtika? Kur ir tās vērtība? Vai, ēdot nebioloģiski audzētu pārtiku, mēs varam bērnam nodarīt kaitējumu? Kā iegādāties bioloģisko pārtiku par saprātīgām cenām? Šie ir daži no jautājumiem, uz kuriem atbildes meklē jaunie vecāki, īpaši laikā, kad mazulis sāk ēst pirmo papildēdienu, norāda kampaņas "BioLoģiski!" koordinatore Liene Brizga-Kalniņa.

Nodarbības notiks dažādās vietās Rīgā un tās apkaimē. Eksperti viesosies Kalnciema kvartālā, Rīgas Juglas Vidusskolā, Mārupes pamatskolā un citās vietās.

"Bioloģiskajās sarunās" pieredzējusī bioloģiskā saimniece Gundega Jēkabsone no zemnieku saimniecības "Geidas" pastāstīs par bioloģiskās lauksaimniecības pamata principiem, sertifikāciju, marķējumu, kā pazīt īstu bioloģisko pārtiku. Savukārt diskusijā piedalīsies un uz jautājumiem atbildēs ķīmiķe un Dr.sc.ing. Jana Simanovska, kulinārā bloga Krista.lv radītāja Krista Baumane un bloga "Viensplusviens" autore Laura Grēviņa.

Lekcijas tiek finansētas ar Eiropas Savienības un Zemkopības ministrijas atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!