Foto: Publicitātes foto

Pēc tam, kad milzīgu popularitāti izpelnījās straumēšanas platformas "Netflix" filma "The Tinder Swindler", no jauna uzplaiksnījušas sarunas par finanšu krāpniekiem. Otrajā spēles "Finanšu laboratorija" epizodē ar jautājumiem par par šo tēmu Swedbank Finanšu institūta eksperti likuši palauzīt galvu sporta žurnālistam Edgaram Barbakam un radio personībai Sandai Dejus.

Kā pavasaris aizstāj ziemu un vasara vēlāk pavasari, tā arī finanšu krāpnieki lūko pēc jaunām metodēm un veidiem, kā no mums izvilināt iekrājumus un ikdienas naudas līdzekļus. Krāpšanas veidi ir daudz un dažādi, tomēr tiem visiem ir kopīgas pazīmes: ir krāpnieks, un tam pretī – mūsu modrība un uzmanība. Katrs pats ir galvenais spēks cīņā pret krāpniekiem. Vai krāpnieku nagos ir pabijuši arī Edgars Barbaks un Sanda Dejus? Spēles otrajā epizodē meklētas atbildes uz jautājumiem, kādi mēdz būt krāpšanas veidi un metodes un kā pasargāt savu naudu un sevi no ļaundariem.

Katra no sešām spēles "Finanšu laboratorija" video epizodēm veltīta kādai būtiskai finanšu tēmai – budžeta plānošanai, krāpniekiem, nodokļiem, ieguldījumiem, bērniem un naudai, pensijām. Katrā epizodē spēles viesiem – diviem Latvijā zināmiem cilvēkiem – trīs kārtās ir veiksmīgi jāatrisina uzdevumi, kas saistīti ar konkrēto tēmu. Šeit vari noskatīties, kā spēlē par budžeta plānošanu veicās ētera personībām Janai Duļevskai un Valteram Krauzem.

Turpmākajās epizodēs viesu vidū skatītāji varēs redzēt gan TV un radio ētera personības Uģi Jokstu, Armandu Simsonu un Rūtu Dvinsku, gan aktieri Lauri Subatnieku, mūziķi Arstarulsmirus, mākslinieci Elitu Patmalnieci, stilisti Indru Salceviču un dziedātāju un producentu Normundu Rutuli. Spēles laikā skatītājiem būs ne tikai iespēja gūt informāciju par dažādiem aktuāliem jautājumiem, kas saistās ar finansēm, bet arī uzzināt spēles dalībnieku pieredzi, cenšoties tikt galā ar dažādiem finanšu izaicinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!