Foto: Shutterstock

No 9. oktobra katru svētdienu pulksten 19 ģimenes tiek aicinātas pavadīt laiku kopā, piedaloties tiešsaistes prāta spēlēs "Ģimenes turnīrs", informē organizatori.

Katram ģimenē ir savi talanti un hobiji, kas, iespējams, nepavisam neatbilst ierastajiem stereotipiem. Mazā meita var būt ēdienu eksperte, bet viņas brālis – jaunāko ziņu guru, mamma var būt īsta sporta entuziaste un tētis – visu TV šovu zinātājs, omīte – jogas speciāliste, opis – datorspēļu ģēnijs, bet ģimenes suns – saimniecības pārzinis, kurš, ja vien mācētu runāt, varētu atbildēt uz visiem jautājumiem par tēmu. Šīs spēles laikā visi tiek aicināti izmantot savas zināšanas, piedaloties interesantā ģimenes spēlē, lai pavadītu laiku kopā un pārliecinātos, cik erudīts un atjautīgs var būt katrs savā jomā un cik nepieciešamas ir dažādas zināšanas komandā, lai tā uzvarētu.

Vēlme aktīvi un interesanti pavadīt laiku ar ģimeni kopīgi ir galvenie priekšnoteikumi, lai piedalītos šajā turnīrā. Galvenais mērķis nav sasniegumi, bet gan lieliska iespēja pavadīt laiku ar ģimeni. Dalībnieku vecums nav ierobežots, dalība turnīrā ir bez maksas.

Piedalīties tiek aicināta ikviena ģimene Latvijā – komanda, kurā ir vismaz viens pieaugušais un viens bērns, daudzbērnu ģimenes, jaunās ģimenes, jauktās ģimenes. Spēle pieejama arī ģimenēm, kurās ir bērni ar īpašām vajadzībām.

Spēles pieci turnīri noritēs tiešsaistē "Prāta Spēles" feisbuka lapā. 12. novembrī 30 veiksmīgākās ģimenes tiks aicinātas uz noslēdzošo spēli Rīgā klātienē, iepirkšanās un izklaides centrā "Rīga Plaza". Lai nepalaistu garām pasākumu, ikviens aicināts jau laikus atzīmēt pasākumu ar atzīmi "Došos", jo tad arī "Facebook" atgādinās par tuvojošos pasākumu. Katra komanda spēlē no mājām vai jebkuras vietas, kur pieejams internets.

Lai piedalītos spēlē ir nepieciešamas divas iekārtas:

  • dators vai viedierīce, kurā būs jāatver un jāskatās pasākums (nepieciešams arī nodrošināt skaņu);
  • iekārta atbilžu iesniegšanai (visērtāk izmantot viedtālruni vai planšeti, var izmantot arī datoru). Iekārtā būs jāatver vietne "buzzerpad.eu".

Spēles dienā jāatver "Facebook" pasākums, vēlams vismaz piecas minūtes pirms sākuma un jāseko līdzi ekrānā redzamajām norādēm. Par visu pārējo izstāstīs "Prāta Spēles" vadītājs Jānis Začs.

Katrā spēlē tiks uzdoti 50 jautājumi reālā laikā "Facebook" tiešraides laikā. Spēle ir sadalīta 10 kārtās pa pieciem jautājumiem katrā. Par katru pareizu atbildi komanda saņems 10 punktus, par nepareizu vai laikā neiesniegtu – 0. Uzvarēs komanda ar augstāko punktu skaitu.

Turnīra laikā komandas sakārtosies pēc turnīrā iegūtajiem punktiem. Komandas ar lielāko punktu skaitu būs redzamas rezultātu tabulas augšgalā. Sākot ar otro spēli, tiks uzskaitīts kopvērtējums. Finālā tiksies 30 rezultatīvākās komandas pēc piektās spēles kopvērtējuma. Komandas, kuras būs ieguvušas mazāk par nepieciešamo punktu skaitu, lai tiktu uz fināla spēli, tālāk nekvalificēsies, izņemot gadījumu, ja kāda komanda nevarēs ierasties uz fināla izspēli un organizators nosūtīs atsevišķu aicinājumu.

Pirmo spēli meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!