Foto: Kadrs no video
Mūsdienās bērna tēvs aizvien vairāk iesaistās bērna audzināšanā. Viņš vairs nav tikai ģimenes apgādātājs, kā tas bija senāk. Neskatoties uz to, ir rūpes, kuras par bērnu var uzņemties tikai māte, piemēram, viņa zīdīšana. Taču, tehnoloģijām attīstoties, tagad šo procesu var paveikt arī bērna tēvs.

Neskatoties uz prieku, ko jauno vecāku dzīvēs ienes bērns, rūpes par viņu dažkārt prasa īpašu piepūli, sevišķi viņa dzīves pirmajā gadā. Viens no lielākajiem izaicinājumiem šajā laikā ir mazuļa zīdīšana ar krūti. Sākumā lielākā daļa māmiņu saskaras ar problēmām pašā procesā, bet, kad tas apgūts, grūtības var sagādāt zīdīšanas biežums, sevišķi naktī, kad tas jaunajai māmmai atņem tik vērtīgās miega stundas.

Dažkārt tēvs naktī cenšas paša spēkiem nomierināt un iemidzināt mazuli, taču ir situācijas, kad mazais spītīgi vēlas tikai vienu – mammas krūti. Šādos gadījumos vīrietis jūtas bezspēcīgs, bet sievietei nekas cits neatliek, kā zīdīt mazuli.

Lai palīdzētu jaunajiem tēviem vēl vairāk iesaistīties bērnu audzināšanas un aprūpes procesā, japāņu kompānija "Dentsu" ir nākusi klajā ar jaunu produktu – zīdīšanas asistentu tēviem. Ierīce, kas pēc izskata atgādina sievietes krūtis, ļauj tēvam būt aktīvam līdzdalībniekam zīdīšanas procesā.

Foto: Kadrs no "Youtube" video

Vienā no ierīces krūtīm atrodas mātes piens, savukārt otra ir paredzēta zīdīšanai un ir aprīkota ar silikona uzgali, kas kalpo kā krūtsgals. Šo ierīci tēvs var viegli uzvilkt un novilkt, gluži kā somu. Taču krūts forma, silikona krūtsgals un mātes piens nav vienīgais, kas palīdz mazulim noticēt, ka viņš zīž mammas krūti. To var arī uzsildīt tādā temperatūrā, kāds ir mātes ķermenis. Un tas viss ir savienots ar aplikāciju, kurā ir redzams, cik daudz piena atlicis un cik mazulis izdzēris. Tāpat aplikācija ļauj izsekot līdzi mazuļa miegam. Brīdī, kad mazulis zīž mākslīgo krūti, tā vibrē, ļaujot tēvam justies aktīvi iesaistītam procesā, minēts portālā "Bored Panda".

Zīdīšanas asistents tēviem ir izgatavots ciešā sadarbībā ar pediatriem un mātēm, ar kuru palīdzību tas ir pēc iespējas pietuvināts īstām sievietes krūtīm. Ar šī produkta palīdzību "Dentsu" vēlas iedrošināt tēvus iesaistīties arī tajā bērna aprūpes daļā, kas parasti tiek uzvelta uz mātes pleciem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!