Foto: Shutterstock

Lai izglītotu topošos un jaunos vecākus par zīdīšanas praktiskajiem jautājumiem un priekšrocībām mātes un bērna veselībai, Rīgā septembrī notiks lekcijas-nodarbības "Zīdīšanas apmācības", kurās būs iekļauta gan teorētiska informācija, gan praktiski padomi.

Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācija sadarbībā ar biedrību "Vecāku apvienība KKM" Rīgas pilsētas pašvaldības teritorijā nodrošina bezmaksas nodarbības "Zīdīšanas apmācības" jaunajām un topošajām māmiņām Rīgas domes Labklājības departamenta īstenotā projekta "Mēs par veselīgu Rīgu!" īstenošanas gaitā.

Nodarbībās tiks apskatīti jautājumi par zīdīšanas sākšanu, ko darīt, ja sāp krūtis, kā noteikt vai bērniņam pietiek piena, kā rīkoties, ja tā pietrūkst, jautājumi par bērna piebarošanu, kā beigt bērna zīdīšanu un citas tēmas. Pasākumu mērķis ir motivēt jaunās māmiņas ēdināt bērnus no krūts un sniegt zināšanas un praktiskus padomus atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas ieteikumiem, lai zīdīšana būtu veiksmīga pēc iespējas lielākam skaitam māmiņu, kuras vēlas zīdīt bērnu. Zīdīšanā būtiska loma ir ģimenes atbalstam, tādēļ semināros gaidīti arī topošie un jaunie tēvi, kā arī citi ģimenes locekļi.

Pēc mammu pieprasījuma tiks veidotas zīdīšanas konsultācijas mazās grupās (trīs ģimenes), kuru laikā zīdīšanas konsultants sniegs padomus par krūts zīdīšanu, māmiņai piemērotāko zīdīšanas tehniku un tās pozitīvajiem aspektiem, kā arī atbildēs uz aktuālajiem jautājumiem.

Plašāku informāciju par nodarbību grafiku un pieteikšanos atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!