Foto: Publicitātes foto
Labklājības ministrijas (LM) rīkotajā radošajā konkursā "Vienlīdzība", kas mudināja jauniešus no iekļaujoša un cilvēciska skatu punkta palūkoties uz cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem, bērniem ar funkcionāliem, kā arī bērniem, kuri palikuši bez vecāku aprūpes, iesniegts liels radošo darbu skaits – 369 oriģināli un interesanti darbi, informē pārstāvji.

Jauniešiem tika dota pilnīga radošā brīvība darbu izstrādē – fotografēt, rakstīt, filmēt vai gleznot – tas bija katra paša ziņā, kuru māksliniecisko izpausmes līdzekli izvēlēties, lai paustu savu skatījumu par to, ko vienlīdzība un iekļaušana nozīmē Latvijas sabiedrībā.

Labklājības ministrija ir gandarīta gan jauniešu lielo atsaucību, kas atspoguļojas iesniegto darbu skaitā, gan izpausmes formās. Iesniegto darbu dažādība ataino jauniešu mākslinieciskās prasmes, spēju emocionāli iedziļināties līdzcilvēku sajūtās, kā arī personisko un atklāto pieeju, radot video, animācijas filmas, gleznas un stāstus.

"Iekļaujoša sabiedrība nav iespējama bez empātijas un spējas "iekāpt otra kurpēs". Mums, Labklājības ministrijai, ir patiešām liels prieks, ka Latvijas jaunieši ir tik aktīvi, radoši, veidojot atklātus un personīgus darbus, kas parāda, ka viņiem patiešām rūp līdzcilvēki. Jaunieši ir mūsu kopējās nākotnes veidotāji, tāpēc ir īpaši svarīgi, ka dalība šādos konkursos ir aktīva," uzsver LM valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa.

Ar iesūtītajiem darbiem LM aicina iepazīties radošā konkursa "Vienlīdzība" tīmekļa vietnē šeit. Līdz 25. novembrim visi interesenti aicināti nobalsot par, viņuprāt, labāko darbu. Balsojumu var veikt vienu reizi dienā. Tā darba autors, par kura radošo sniegumu nobalsos visvairāk cilvēku, saņems 500 eiro lielu naudas balvu.

"Lielais iesūtītais darbu skaits liecina, ka Latvijas jauniešiem ir ne tikai ļoti mākslinieciski, bet arī spējīgi domāt un iedziļināties citu cilvēku stāstos. Domāju, ka tas ir pats svarīgākais emocionāli inteliģentas sabiedrības veidošanās procesā – būt spējīgam uz empātiju. Konkursa žūrijai tagad priekšā aizraujošs un izaicinošs darbs – no tik daudz pieteikumiem izvēlēties pašus labākos," uzsver biedrības Latvijas bērnu atbalsta fonda vadītājs Kaspars Markševics.

Iesniegtos 369 darbus vērtēs profesionāla pieaugušo un jauniešu žūrija, kas sastāv no LM valsts sekretāra vietnieces Elīnas Celmiņas, digitālā marketinga un komunikācijas eksperta Edgara Koroņevska, ''Mēs ar brāli Kolosāli" jauniešiem – Emīla un Ievas Ķiģeļiem, biedrības Latvijas bērnu atbalsta fonda vadītāja Kaspara Markševica, labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" dibinātājas un vadītājas Ilzes Skujas, biedrības ''Cerību spārni'' dibinātājas un sociālo pakalpojumu sniedzējas Eva Viļkinas un "Delfi" galvenā redaktora Filipa Lastovska.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 29. novembrī svinīgā ceremonijā, kas notiks "Koka Rīgā" un uz kuru būs aicināti mediji un katras nominācijas top 20 darba autori.

Informācija par uzvarētājiem tiks publicēta arī LM tīmekļa vietnē un sociālo tīklu kontos. Lai arī naudas balvas paredzēts pasniegt tikai deviņiem uzvarētājiem, tomēr LM visiem konkursa dalībniekiem nodrošinās simboliskas veicināšanas balvas.

Plašāka informācija par konkursa norisi, noteikumiem, balvu fondu pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!